Pas important pentru usturoiul de Copălău cu miză de 40.000 de euro

O nouă ședință a avut loc între specialiștii Direcției Agricole Botoșani și producătorii de usturoi din Copălău.

 

Și se pare că sătenii care au fost prezenți la această întâlnire au înțeles în sfârșit, beneficiile formei asociative.

 

„Am identificat o cooperativă care ar putea să-și asume noul caiet de sarcini pe usturoiul de Copălău. Este o cooperativă înființată prin anul 2011 care efectiv nu a funcționat. Am încercat ieri cu cei de acolo să identificăm soluții pentru a poziționa pe drumul cel bun cooperativa aceasta”,

Cristian Delibaș, director DAJ

 

Șeful DAJ a declarat că vrea ca Botoșaniul să fie primul județ cu două produse la acreditare și anume Cașcavalul de Săveni și Usturoiul de Copălău.

 

La  această întâlnire au fost prezenți cinci producători, aceștia fiind cei care vor pune în mișcare cooperativa deoarece trebuie să existe un minimum de cinci membri pentru ca această afacere să fie funcțională.

 

„Le-am explicat oamenilor că din mai de când am încercat să promovăm acest produs ne-am făcut vizibili atât la nivel național cât și la nivel european. Sunt fonduri nerambursabile. 40.000 de euro le poate pune GAL-ul la dispoziție. Ne trebuia o formă asociativă care să își asume acest caiet de sarcini”,

Cristian Delibaș, director DAJ

 

Directorul DAJ a concluzionat că la această ședință s-a făcut un pas important.