Uneori, timpul este cel mai mare dușman al nostru. Simțim că nu putem termina treaba și nu ne putem organiza așa cum ar fi ideal să o facem. La muncă, ai multe treburi de rezolvat, dar nu știi să le prioritizezi, te apuci de mai multe activități în același timp și nu reușești să termini nici măcar una dintre acestea. Șeful te atenționează că nu procedezi corect și că este timpul să te concentrezi pe ce ai de făcut.
1. O primă metodă utilă pentru organizare este să-ți notezi exact ce ai nevoie pentru a putea identifica și rezolva o anumită problemă. Nu strică niciodată să scoți în evidență tot ce este important pentru tine. Iar prin faptul că scrii toate informațiile necesare pe o etichetă sau un bilețel îți ușurează foarte mult din muncă. Poti comanda de aici ustensilele necesare pentru a-ți ușura munca. Important este să știi cum să te organizezi, după totul vine de la sine și nu vei mai fi stresat și frustrat că nu poți găsi rezolvare.
2.Elimină tot ceea ce îți distrage atenția, cum fi Social Media. Poate că este greu să renunți la Facebook și mereu tragi cu ochiul, dar concentrează-te pe treburile tale și nu lăsă nimic să te deranjeze. Devine un obicei să navighezi pe internet în timp ce ești la muncă, iar acest lucru nu aduce nimic bun pentru activitatea pe care o efectuezi. În momentul în care te oprești de fiecare dată, atunci nu mai dai randament și nu vei termina niciodată tot ce ai de făcut.
3.Stabilește un termen limită pentru fiecare activitate, astfel încât să obții un succes garantat. Scrie în dreptul fiecărei activități timpul pe care îl vei aloca și ține-te de programul stabilit.
4.Este important ca în fiecare dimineață să aloci 30 de minute pentru planificarea zilei tale. Nu începe treaba, până când nu ai stabilit tot ce ai de făcut. Această activitate este esențială, pentru a avea control asupra timpului tău.
5.Ai grijă să nu devii sclavul telefonului sau al e-mailului! Nu răspunde la telefon de fiecare dată când sună. Poți să vezi cine te-a sunat și revii după ce ai terminat ceea ce făceai în momentul respectiv. Un sfat important este să dezactivezi alerta de e-mail, care te perturbă de fiecare dată când primești un mesaj nou. O idee foarte ajutătoare este să-ți programezi două momente în timpul zilei (dimineață și după masă), în care îți poți verifica inboxul.
Așadar, locul de muncă trebuie tratat ca atare, cu atenție și dăruire. Fiecare pas pe care îl realizezi te ajută sau te împiedică să evoluezi. Metodele de mai sus vin în beneficiul tău și te ghidează spre succes și, mai ales, către o viziune clară asupra task-urilor tale. Concentrează-te și dă tot ce ai mai bun din tine!
Sursa foto: https://unsplash.com