Astăzi, în sala Ștefan Luchian a Instituției Prefectului județului Botoșani, a avut loc ședința Consiliului consultativ pentru protecția consumatorilor Botoșani, condusă de subprefectul Daniela Lozneanu
Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat două subiecte de sezon respectiv implementarea prevederilor legislației comunitare relevante cu privire la standardele de comercializare ale ouălor de consum și controlul legalității mijloacelor de măsurare utilizate în perimetrul piețelor agroalimentare.
Tematica a fost expusă de reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani, respectiv, de la Serviciul Județean de Metrologie Legală.
În legătură cu tematica ședinței Radu Căjvăneanu, vicepreședinte al APC Botoșani, coordonatorul Centrului Europe Direct, a declarat că, spre deosebire de anii anteriori, nu s-au înregistrat reclamații, sesizări deosebite din partea consumatorilor botoșăneni privind calitatea ouălor sau mijloacele de măsurare din piețe.
Un singur caz a fost adus în atenția Consiliului, referitor la o cutie de ouă achiziționate dintr-un supermarket, care aveau gălbenușul neobișnuit, respectiv, de un aspect mat, moale, în loc de aspectul lucios și elastic normal.
Acest lucru a fost explicat de reprezentantul Direcției Sanitar Veterinare prin aceea că ouăle respective ar fi putut fi congelate în prealabil – fapt ce contravine legislației în vigoare.
De asemenea a fost ridicată și problema unor legume de seră vândute în supermarketuri având o calitate discutabilă (ardeiul gras și dovlecelul de tip zucchini) care nu se înmoaie la fierbere, aspect receptat cu surprindere de participanți.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL: