Oamenii gunoiului alungați dintre mormanele de la marginea orașului

Adeseori sunt văzuți pe străzile orașului cărând ”munți” de peturi din plastic spre rampa de colectare deșeuri de la marginea orașului. Alții ca ei, rămân feriți de privirile locuitorilor orașului și își petrec zilele printre mormanele uriașe de gunoi, de lângă pădurea Rediu. Acolo dorm, acolo mănâncă și asta fac, scormonesc printre resturile aruncate de noi.

 

Tot ei erau cei care se ocupau și de selectarea deșeurilor, în special a celor din plastic. Câștigau ceva bani pe care-i cheltuiau așa cum știau mai bine. Administratorul rampei, adică societatea Urban Serv a decis ca această activitate să fie totuși preluată de o firmă autorizată și astfel s-a încheiat un contract cu Eco Ambalaj.
”Având în vedere legislația în vigoare de sănătate și securitate în muncă, riscul într-adevăr de a se întâmpla accidente pentru că noi avem persoane care lucrează cu utilaje și atunci când dau cu spatele există riscul să dea peste ei. Ei neavând pregătire, nefiind instruiți și neavând echipamente de protecție, atunci noi am căzut de comun acord și s-a încheiat un contract cu un subantreprenor”, explică Liviu Constantin Toma, director adjunct în cadrul Urban Serv.
Respectiva societate se ocupă astfel de sortarea și predarea materialului din plastic, activitate care în trecut era prestată gratuit de oamenii de prin gunoaie.
”Noi nu avem posibilitatea să-i alungăm de acolo și atunci am găsit soluția legală să încheiem un contract cu firma specializată”, mai spune șeful de la Urban Serv , explicând astfel necesitatea contractării acestui serviciu. Mai ales că, în urmă cu mai bine de un deceniu, o persoană care răscolea prin gunoi a fost lovită de un utilaj, ulterior fiind deschis un proces împotriva Urban Serv. (G.E.)

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:42058:Urban Serv vrea rampa de la Stăuceni la braț cu firma unui băcăuan, denunțător din dosarul ”mită la Stavarache” ]]