Oamenii cu povești tragice nu au pe umărul cui să plângă!

Au strâns în suflet o viață amară, o viață la care mulți s-ar gândi să renunțe. Au trecut cu greu peste momentul în care li s-a spus că pentru tot restul zilelor vor trebui să trăiască cu o boală care îi mănâncă încet de pe picioare, cu SIDA.

 

Cei aproape 170 de botoșăneni diagnosticați cu boala cruntă se descurcă zilnic așa cum pot. Indiferent de viețile lor de zi cu zi, fiecare trece prin aceleași momente grele și au aceleași slăbiciuni, motiv pentru care, spune dr. Doina Botez, de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean „Mavromati”, ar fi mare nevoie de un specialist care să le cunoască ofurile.

„Cea mai mare nevoie ar fi de un psiholog, ceea ce în alte locuri există, am făcut toate demersurile în acest sens, acum așteptăm. Este esențial să aibă pe cineva care să le cunoască povestea, dacă le știi povestea, îi poți ajuta să treacă de momentele de cumpănă. Noi îl trimitem la laboratorul de boli mintale, dar nu este de ajuns. Facem asta zi de zi fără să ne dăm seama, dar au nevoie de un specialist, nu este un lux, este o necesitate”, a spus medicul.

Cu toate că pacienții se prezintă în mod regulat la un psiholog, sesiunile nu sunt suficiente pentru a-i ajuta în totalitate pe aceștia, mai ales că foarte mulți dintre ei se luptă zilnic și cu percepția oamenilor.

(C.B.)

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:44879:Copii născuți din boală! Sunt sănătoși tun, deși nimeni nu le dădea vreo șansă ]]