Copiii din Botoșani, care au participat la concursul internațional „Împreună cu Hristos prin lume, în mileniul III”- ediția a VII-a, au fost premiați duminică, 5 martie, la Biserica Uspenia din Botoșani.
”Doamne, trimite pacea Ta pe acest pământ! Te rog nu mai lăsa ca oamenii să se războiască! Noi, copiii, iubim liniștea și pacea, jocul și veselia și nu vrem ca cei mari să ne implice și pe noi în aceste războaie! Te rog, Doamne, auzi rugăciunea mea!”, este rugăciunea lui David Murărașu, elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Elena Rareș” din municipiul Botoșani, profesor Maria Timofte. Cu această creație „s-a luptat” cu alți 12.000 de copii creștin-ortodocși din România și din toate țările lumii în cadrul concursului cu participare internațională „Împreună cu Hristos prin lume, în mileniul III”- ediția a VII-a, și a obținut unul dintre premiile speciale oferite.
Duminică după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Biserica „Uspenia” din municipiul Botoșani, biserică ctitorită de Doamna Elena Rareș și totodată locașul sfânt în care a fost botezat marele poet Mihai Eminescu, elevii clasei a V-a A de la Școala Gimnazială „Elena Rareș”- Botoșani, participanți ai concursului menționat, au fost premiați în fața preoților și a credincioșilor prezenți, cu toții citind rugăciunile create de ei, reușind să impresioneze până la lacrimi, potrivit mesageruldenord.ro.
„Felicitări, dragii mei, pentru rezultatele voastre deosebite, dar mai ales, pentru rugăciunile pe care voi le-ați compus atât de frumos și de profund! Îmi doresc să ajungă aceste rugăciuni la Bunul Dumnezeu, ca un buchet de flori suave și pure, în prag de primăvară, și sper că ele vor schimba fața lumii, astfel încât harul divin să se reverse peste omenire”, a transmis profesoara lor de religie, Maria Timofte.
Ziua de 5 Martie a fost aleasă simbolic pentru Ortodoxie, deoarece, la finalul Sfintei Liturghii mii de copii au rostit rugăciunile pe care le-au formulat în cadrul concursului online, care s-a desfășurat la sfârșitul lunii ianuarie.
Tema acestei ediții a fost „Rugăciunea – aripă spre cer”. Copiii au fost sensibilizați de propunerea acestei teme, fapt pentru care s-au înscris peste 13.000, din întreaga lume. Și-au dorit să fie uniți în rugăciunea pentru lume, pentru pace și pentru înmulțirea dragostei dintre oameni, precum un buchet de flori, care să fie oferit lui Dumnezeu, iar de acolo mila și îndurarea cerului să se reverse peste întregul pământ.
Această zi se dorește a fi consacrată ca Ziua mondială de rugăciune a copiilor pentru lume. Alături de copilași, au fost prezenți și părinții acestora, pentru a întări și mai mult rugăciunile lor.
De asemenea, întreaga diaspora românească de pretutindeni s-a mobilizat pentru acest eveniment. Parohiile de pretutindeni au invitat pe toți credincioșii să fie părtași și uniți în rugăciune cu acești copilași.
Echipa care a făcut ca întregul proiect să se desfășoare așa cum s-a dorit, cuprinde aproximativ 200 de cadre didactice de religie din întreaga țară. A fost o muncă uriașă, deoarece niciodată, niciun concurs nu a adunat atâția copii la un loc, în mediul virtual, la concurs, și în prezență, la rugăciune, încheie sursa citată.