Pe 29 noiembrie anul trecut, în zorii zilei, polițiștii locali și echipaje de la societatea Eltrans au organizat o amplă serie de controale pe străzile orașului, pentru identificarea autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, parcate neregulamentar.
Un microbuz în cartierul ANL Bucovina, care a avut în primă fază un dispozitiv de tip „gheară” pentru blocare, a rămas așa aproximativ două luni. Nemișcat, fără ca proprietarul să inițieze demersurile necesare pentru plata amenzii și deblocarea roții. În prima săptămână din februarie, dispozitivul de blocare a dispărut.
Nu pentru că proprietarul ar fi plătit amenda.
Dimpotrivă.
Conducerea Poliției Locale Botoșani susține că autoutilitara este destinată transportului de marfă, iar Hotărârea de Consiliu Local nr. 292/2017 prevede parcarea pe timp de noapte a acestor tipuri de autovehicule numai în spaţiile private sau special amenajate.
„În urma verificărilor efectuate a fost dispusă măsura blocării autovehiculului conform prevederilor legilor în vigoare, iar ulterior s-a constatat că aceste numere de înmatriculare aparţin unui alt autovehicul, marca Logan, al cărui proprietar figura cu domiciliul stabil în localitatea Dorohoi”,
Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale Botoșani
Mai mult, proprietarul a dat dovadă de rea credință chiar din momentul parcării acestei autoutilitare, montând numere false pentru a induce în eroare polițiștii. A continuat în comportamentul său și a distrus primul dispozitiv de blocare montat pe roată în urmă cu două luni.
Și nu a terminat.
A montat alte plăcuțe care se pare că aparțin unei mașini înmatriculate în Anglia.
„Cu toate acestea, în data de 7 februarie 2022 poliţiştii locali au dispus blocarea autovehiculului mai sus menționat, de data aceasta cu un dispozitiv mai puternic, fiind întreprinse demersuri în vederea identificării proprietarului”,
Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale
Pentru toate acţiunile sale, proprietarul va fi sancționat contravențional pentru săvârșirea faptei de a parca acest autovehicul în alte locuri decât spațiile aflate în proprietate privată, cele declarate la autorizare sau în parcările special amenajate pentru aceste categorii de vehicule, semnalizate prin indicatoare sau marcaje.
De asemenea, va fi amendat și pentru distrugerea dispozitivului de blocare, montat pe roata vehiculului.
Amenzile care vor fi aplicate proprietarului acestui autovehicul, după identificarea acestuia, au valorile cuprinse între 100 lei și 600 lei, respectiv între 500 lei și 2.000 lei.
Totodată, polițiștii încearcă să identifice soluţii pentru ridicarea autoutilitarei, acțiune care presupune alte sancţiuni şi costuri suplimentare.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL: