MESAJ de la un director de instituție pentru botoșănenii care au acasă mizerie

Pentru a avea sărbători liniștite fără nervii care-i oferă un drum la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mavromati, botoșănenii trebuie să se asigure în primul rând că produsele care le compun masa de sărbători sunt sigure pentru sănătate.  

 

În unele dintre cazuri, chiar dacă produsele din carne cumpărate prezintă toate condițiile de comercializare, este foarte important și ceea ce se întâmplă ulterior cu acestea. 

 

Adică modul cum sunt păstrate acasă și mai ales cum sunt transportate până la domiciliu, dacă vorbim despre persoane care provin de exemplu din mediul rural. 

”Ceea ce atenționez consumatorii este că în afară de a-și cumpăra produse specifice acestor sărbători, o importanță foarte mare o au și condițiile de transport și depozitare în propria locuință. Neapărat carnea de porc dacă este luată din alte părți neautorizate sanitar veterinar, să fie asigurați că s-a făcut examenul pentru trichină”
Minodora Vasiliu, director executiv DSVSA Botoșani

De asemenea, în cazul porcinelor care sunt sacrificate în gospodării, este interzisă oferirea cărnii altor persoane decât cele din familie. 

 

Dacă există botoșăneni care cumpără porci pentru sacrificare, prima preocupare este aceea dacă animalul a trecut examenul pentru trichină și astfel poate fi consumat în siguranță.