Maternitatea reabilitată degeaba, constructorul interzice accesul în zona modernizată 

 

Una dintre măsurile de redresare financiară şi de creştere a veniturilor proprii analizată de conducerea Spitalului Judeţean Mavromati, aceea de introducere a unei taxe pentru confort la secţia de obstetrică şi ginecologie, nu se va putea pune în aplicare.
modernizare Maternitatea Botosani



"Încă nu avem acces la tronsonul reabilitat"

Potrivit conducerii unităţii spitaliceşti, tronsonul reabilitat, unde sunt situate rezervele la care s-a dorit introducerea aşa numitei taxe pentru confort, nu a fost dat în funcţiune şi asta din cauză că firma constructoare, SC Victor Construct SRL, nu permite accesul, motivând că nu şi-a primit încă banii de la Ministerul Sănătăţii.
„Încă nu avem acces la tronsonul reabilitat, constructorul nu ne permite, pentru că am înţeles că nu au primit fondurile de la minister şi nu ne dă voie să intrăm pe porţiunea reabilitată”, a declarat Gina Puflea, directorul medical de la  Spitalul Judeţean Mavromati.
La ora actuală, la cele şapte rezerve disponibile la secţia obstetrică şi ginecologie nu poate fi implementată taxa din cauza spaţiului mic ce nu permite o delimitare între rezerve cu plată şi saloane obişnuite.

Datorii uriaşe la constructor

„Am propus, dar pentru că nu am cum să am acces la nişte rezerve separate, acestea şapte care le avem suntem nevoiţi să punem exact pacientele care nasc, care chiar dacă ar vrea săli cu plată, nu am cum. Eu trebuie să spitalizez toate pacientele, nu am cum să delimitez spaţiul, nu îmi permite să delimitez nişte rezerve cu plată şi celelalte să le dau în folosinţă pentru restul pacientelor”, a mai spus Gina Puflea.
Nu în ultimul rând, aceasta a mai precizat că taxa se „suspendă” temporar, doar până când reprezentanţii firmei care se ocupă de reabilitarea unităţii spitaliceşti îşi primesc banii. Atunci, oficial mămicile care îşi vor dori un confort sporit vor putea beneficia de acesta în schimbul unei sume de bani.
SC Victor Construct SRL a contractat investiţii prin Banca Mondială la maternităţile din Botoşani, Suceava, Piatra Neamţ, Rădăuţi, Ploieşti, Târgu-Mureş şi Galaţi.