Locul din Botoșani luat cu asalt de turiști, este plin până în septembrie, iar șeful angajează și zilieri ca să facă față - GALERIE FOTO

S-au construit o mulțime de hoteluri și pensiuni, altele s-au renovat și abia dacă mai seamănă cu ce erau înainte de revoluție, unele și-au amenajat și piscine, iar altele au capacități de primire de sute de perosane, însă locul din Botoșani care se bucură în continuare de cel mai mare suces este unul în care nu s-au făcut mai deloc investiții în ultimii 25 de ani.

 

E plin până în septembrie

Cu toate acestea, Tabăra ”Codrii de Aramă” de la Agafton, fiindcă despre aceasta este vorba, este unitatea turistică ce aduce în Botoșani cei mai mulți oameni din afara județului. Iar dovada o constituie actualul sezon estival, în care tabăra este ocupată la capacitate maximă în întreaga vacanță de vară.
Direcția Județeană de Sport și Tineretat (DJST), care administrează Tabăra ”Codrii de Aramă”, a contractat serii de 100 – 130 de copii de la finele lunii iunie până la începutul lui septembrie. În acest moment nu mai există vreun interval liber, în condițiile în care o serie este de șase nopți.


”Copiii stau efectiv în tabără două-trei zile, în rest se organizează excursii. Într-una din zile vizitează Botoșaniul, Memorialul Ipotești, muzeele și obiectivele din municipiu, în alta merg la mănăstirile din zona Sucevei, la Cacica, la cetatea de scaun”,


Radu Humelnicu, director DJST Botoșani.

 

VEZI ȘI:

„Burlacul” la Botoşani, între îmbrăţişări în flăcări cu fete şi îmbrăţişări cu... Eminescu: Da ci primiri!  – GALERIE FOTO


Cinci oameni la sute de copii

70 lei/copil este prețul pentru o zi de tabără, excursiile fiind opționale și plătindu-se separat. Șeful DJST Botoșani susține că prețurile sunt sub cele din majoritatea taberelor din țară.
Pentru a face față volumului mare de copii DJST Botoșani angajează și zilieri, dat fiind faptul că tabăra este deservită de numai cinci angajați. De altfel, în perioadele dintre serii, când trebuie făcută o curățenie generală într-un timp foarte scurt, inclusiv personalul TESA de la DJST lasă hârtiile deoparte și trece la făcut curățenie.

Și adulții trag la Agafton

Iar toate acesea se întâmplă în timp ce marile tabere ale țării, precum cele de la Bucșoaia și Lacu Sărat nu mai funcționează deloc. De asemenea, tabăra de la Năvodari, cea mai mare din România, este părăsită în mare parte, fiind deschisă la o capacitate foarte redusă.
Copiii care vin la ”Codrii de Aramă” sunt cazați în pavilioanele din apropierea intrării principale. Conducerea DJST Botoșani a încercat și redeschiderea Taberei ”Luceafărul”, unde cazarea se face în căsuțe, printr-o amplă acțiune de voluntariat, care însă n-a fost încununată de mare succes.
Dincolo de copii, ”Codrii de Aramă” găzduiește însă și manifestări importante ale adulților, cum a fost și concursul de airsoft din urmă cu două săptămâni, care a umplut tabăra.

 

VEZI ȘI:

40 de ani de tabere la Botoşani sărbătoriți cu fanfară și multe aplauze: Un exemplu pentru alte judeţe - FOTO