Este un proiect pilot la care a aderat o singură asociație de proprietari din municipiul Botoșani.
Este vorba despre asociația nr. 66 din centrul orașului, zona Calea Națională.
Conducerea societății Nova Apaserv a invitat la discuții președinții de asociații de proprietari. Din 115 au fost prezenți 34.
Au fost patru zile de discuții în timpul cărora s-a făcut o prezentare a legislației în vigoare și modul în care funcționează alți operatori din țară.
Alin Cirimpei, director general SC Nova Apaserv SA
„În momentul de față am găsit înțelegere la o asociație pentru un proiect pilot în care va fi control de branșament în contract cu asociația și consumatorii vor avea control radio pe scară iar costul va fi împărțit de către asociația respectivă. Este un proiect pilot care va începe luna viitoare, după prima lună cu siguranță vom avea primele rezultate”,
Asociația va primi un soft de defalcare a costului pe fiecare apartament în baza consumului calculat de contorii radio din fiecare locuință.
Citirea se va face la distanță iar botoșănenii nu vor mai fi deranjați de angajații Nova Apaserv care le bat acum la ușă.
Alin Cirimpei, director general SC Nova Apaserv SA
„În principal, ce întâlnim noi în Botoșani este timpul de trimitere a indexului. Noi în apartamente nu ajungem în fiecare lună pentru că nu avem cum să ajungem. Ajungem la 6 luni de zile și avem în obiectiv să ajungem în fiecare apartament în parte, atât timp cât ni se deschide. Avem un procent de 155 de apartamente care nu deschid. După care avem apartamente care dau indexul întârziat sau nu-l dau și dacă apar diferențe de consum pe stradă”
Avantajul acestui sistem este faptul că nu vor mai exista diferențele dintre consumul înregistrat de contorul general și totalul celor din apartamente și care sunt împărțite între locatarii imobilului.