Începe procesul botoșăneanului care și-a înjunghiat fosta soție de 41 de ori și și-a legat copilul de o grindă, cu capul în jos

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui botoșănean în vârstă de 45 de ani.

El este presupusul autor al crimei de la Șendriceni, fiind bănuit că și-a omorât fosta soție cu 41 de lovituri de cuțit.

 

Un munte de ură

 

Era domiciliat în comuna Lozna, județul Botoșani iar procurorii l-au cercetat pentru nu mai puțin de șapte infracțiuni:

 

  • „omor calificat”,
  • „tentativă la omor calificat”,
  • „violare de domiciliu”,
  • „distrugere”,
  • „furt”,
  • „violenţă în familie”
  • „rele tratamente aplicate minorului”.

 

S-a reţinut că:

 

În noaptea de 13/14 februarie 2022, pe fondul unor relaţii tensionate cu fosta soţie, inculpatul a pătruns fără drept în curtea locuinţei unui vecin al acesteia, a distrus un lacăt pentru a pătrunde în casă cu scopul de a urmări victimele şi a sustras şi consumat cantitatea de 300 ml ţuică.

 

A doua zi, în jurul orei 15.30, inculpatul a intrat cu forța în casa fostei soții care locuia împreună cu sora, mama și o nepoată care au avut calitatea de persoane vătămate. Individul și-a înjunghiat fosta soţie cu 41 de lovituri de cuţit cauzându-i decesul.

 

În aceleaşi împrejurări, cu acelaşi cuţit, inculpatul a mai înjunghiat alte două persoane, respectiv pe sora și mama fostei soții provocându-le leziuni pentru vindecarea cărora au necesitat 20-22, respectiv 50-55 zile de îngrijiri medicale.

 

Ce i-a făcut copilului

 

Cu o săptămână înainte de atacul sângeros, în timp ce fiul său, în vârstă de 12 ani, se afla la domiciliul inculpatului adică la tatăl său, a fost lovit de către acesta cu palma peste faţă, după care a fost legat de piciorul drept de o grindă dintr-o anexă gospodărească, unde a stat atârnat cu capul în jos câteva minute. Prin aceste acte, dar şi prin alte violenţe anterioare, minorului i-a fost pusă în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală.

 

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”,

transmit procurorii.