Încă un concurs teroare la CJ, cel mai bun candidat abia a luat 3

Moda concursurilor de angajare în care candidaţii iau note ruşinoase se proliferează la Consiliul Judeţean. După direcţia juridică a venit rândul celei de administrare a patrimoniului să caute un consilier, gradul 1.

 

Încercarea a fost însă sortită eşecului. Patru aspiranţi au trecut de faza de selecţie a dosarelor şi s-au calificat la examenul propriu-zis. Aici doar doi au mai şi susţinut efectiv probele, însă nici unul nu a reuşit să obţină notă de trecere. Unul dintre pretendenţi a adunat 32,66 la scris, iar celălalt numai 25 de puncte, astfel încât nici unul nu a mers în faza finală, cea a interviului.


Reprezentanţii CJ Botoşani susţin că subiectele nu sunt prea dificile şi că la mijloc este vorba despre slaba pregătire a concurenţilor. În plus, condiţiile de participare ar fi fost făcute mai permisive.


„Unde legislaţia spunea că îţi trebuie doi ani şi jumătate vechime, când am venit aici acum vreo opt luni se punea condiţia ca vechimea să fie de cinci ani. Le-am spus: dacă vine un începător, un debutant, unul care are minimum de vechime cât să îndeplinească condiţiile şi voi îi puneţi cinci ani? Păi la cinci ani un jurist nu mai vine pe un salariu de 1.200 de lei, cât era atunci. Şi am zis să mergem la minimum cât ne permite legea, la doi ani şi jumătate vechime. Asta a înţeles comisia şi a introdus în condiţiile de participare”,


Liviu Toma, vicepreşedinte CJ Botoşani.


Acesta a adăugat că, în ceea ce priveşte punctajele, nu a cerut detalii pentru a nu se interpreta că ar dori să avantajeze vreun concurent, însă a menţionat că, „noi nu ne dorim şi cred că nimeni nu îşi doreşte să angajeze oameni slabi”.


12 acte normative


au trebuit să înveţe candidaţii pentru examen, de la legea administraţiei publice locale până la HG 273/1994 privind regulamentul de recepţie a lucrărilor în construcţii.