În ton cu sărbătorile: Și-a pus carnea la afumat și i-a luat loc foc și afumătoarea – FOTOGALERIE

A pus preparatele din carne la afumat, dar a lăsat focul nesupravegheat. În lipsă, grăsimea scursă s-a aprins, iar flăcările s-au extins la afumătoarea din lemn.  

 

Au ars 30 kilograme de carne

 

Când a observat incendiul, construcția din lemn era cuprinsă în totalitate de flăcări.


Evenimentul a avut loc în această după-amiază, în localitatea Stâncești.


Acolo au ajuns pompierii militari din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la casă și un depozit de lemne.  

 

Au ars aproximativ 30 de kg de carne și afumătoarea din lemn.

 

Sfaturile pompierilor

 

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, trebuie să țineți cont de următoarele recomandări:

 

-    afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile.

-    se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile.

-    este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului.

-    curațați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți  sau în contact cu sistemul de producere a fumului.