Începe unde se termină ultimele fărâme de asfalt și unde începe să te cuprindă răcoarea Munților Călimani, locul care altădată era un bun refugiu pentru haiducii români.
În inima Munților Călimani se află căbănuțele de la Haita Land, un loc care s-a născut dintr-o întâmplare fericită, după cum spune chiar Vlad Iftime, cel care le deține.
„Ideea ne-a venit la scurt timp după ce, din întâmplare, am ajuns într-un loc uitat de lume din satul Gura Haitii (n.red. Vatra Dornei, județul Suceava). Am găsit acolo o casă veche de peste 100 de ani, locuită pe vremuri de un haiduc. După ce ne-am petrecut în zonă mai multe vacanțe, cuceriți de atmosfera mistică și de peisajul care ne înconjura, am decis împreună cu un grup de prieteni, din domenii diverse (arhitecți, medici, ingineri, IT-iști, juriști) că trebuie să le oferim și altora posibilitatea de a simți tot ceea ce are acest tărâm de arătat”, a povestit, pentru wall-street.ro, Vlad Iftime, fondator Haita Land.
Investiția inițială pentru întregul proiect s-a ridicat la aproximativ 400.000 de euro și s-a bazat pe o strategie de business menită să readucă la viață zona, prin dezvoltarea unor unități de cazare cu facilități moderne.
În prezent, proiectul din Țara Dornelor include trei căsuțe - Sihastru, Pridvor și Cuib (...) Primele două se închiriază în totalitate, turiștii având la dispoziție aproximativ 2.000 mp de curte. În ”Cuib” există două apartamente care pot fi închiriate separat sau împreună, ele fiind ”legate” printr-o ușă secretă ce poate sau nu să fie deschisă, în funcție de preferința clienților.
Proiectul urmează se extindă și vor fi dezvoltate alte zece unități locative, dar și o zonă de camping/glamping care să-i atragă pe iubitorii de natură.
Vlad Iftime, fiul omului de afaceri Valeriu Iftime, este și Managing Partner Vestra Industry și mai deține, pe lângă Haita Land și Moșia Cai de Vis, situată în județul Botoșani.
(Vlad Iftime)
Fără îndoială, domeniul HoReCa a fost poate chiar cel mai afectată domeniu de restricțiile impuse ca urmare a răspândirii coronavirusului. Antreprenorii și managerii au trebuit să-și adapteze din mers locațiile în așa fel încât spațiile să devină locuri sigure pentru turiști.
„Am înțeles situația excepțională prin care trecem și ne-am adaptat noilor reguli impuse de guvern (...) Provocarea cea mai mare a fost să găsim soluția optimă care să ne ajute să trecem împreună peste această criză sanitară. A fost dificil să ne adaptăm într-un timp atât de scurt noilor condiții și să ne continuăm activitatea la capacitate maximă după ridicarea stării de urgență”, explică fondatorul Haita Land.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: