IATĂ cum a fost creionată strategia de dezvoltare a Dorohoiului: Ambiţiile municipalităţii sunt măreţe!

Administraţia locală dorohoiană se chinuie să contureze proiecte de reabilitare şi modernizare pentru următorii ani, dar are în vizor şi proiecte inedite, precum cel de mobilitate urbană, utilizând bicicletele.

 

Mobilitate urbană prin intermediul bicicletelor

„Tot ce se face acum se face în baza unor proiecte pe care le-am construit acum câţiva ani mă refer la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, (PIDU) cu partea socială şi reabilitarea drumurilor, construcţii de locuinţe, zone de agrement. Pentru perioada următoare noi definitivăm Strategia de Dezvoltare pentru 2015-2020, un cumul de mai multe proiecte care vizează municipiul în toate domeniile. Mai există o solicitare să aplic un proiect de mobilitate urbană în oraş folosind biciclete şi m-aş bucura dacă acest lucru s-ar întâmpla” a menţionat primarul Dorin Alexandrescu.
În anul care a trecut s-au început multe proiecte, oraşul a fost ca un mare şantier, iar pe parcursul lui 2015 o parte se vor finaliza. Ambiţiile municipalităţii sunt măreţe pentru următorii ani, când este posibil să avem cele două mari licee dorohoiene şi alte unităţi de învăţământ renovate, la fel Maternitatea şi Ambulatoriul Spitalului Dorohoi.

Municipiul va deveni de nerecunoscut

Va fi un efort din partea autorităţilor, dar cu ajutorul fondurilor europene, al împrumuturilor bancare, al banilor de la Ministerul Dezvoltării, municipiul deveni de nerecunoscut. Edilul se gândeşte chiar la achiziţionarea fostului Cămin de fete de pe strada A.I.Cuza şi deschiderea unui centru pentru persoane vârstnice.
Suntem în faza în care creionăm studii de fezabilitate pentru ceea ce înseamnă clădiri din patrimoniu municipiului mă refer la şcoli, spital, grădiniţe, chiar şi la locuinţe. Mă gândesc la achiziţionarea de noi imobile pentru desfăşurarea activităţii de învăţământ, cum ar fi Căminul de fete de pe strada A.I.Cuza, pentru a fi corp pentru Colegiul Grigore Ghica. Aceste lucruri vor fi prinse în această strategie pentru a fi reablitate, să ajungă la un standard de dotare şi echipare la nivelul anilor în care trăim. Am în plan reabilitarea urbană, în zonele în care au rămas neamenajate după PIDU, proiecte în domeniu social, mă gândesc la o unitate medico-socială pentru persoane vârstnice şi alte proiecte pe care le voi propune spre finanţare” a precizat Dorin Alexandrescu.
(M.A.)

CITEȘTE:
 Botoșănenii chemați la discuții cu primarul despre strategia de dezvoltare a orașului: Aportul dumneavoastră este esențial