Gravidele mănîncă din curtea Maternităţii

 

maternitate_mareŞi-au făcut vara sanie, iar acum reuşesc să culeagă rezultatele. Este vorba de conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, care după ce în această vară a obţinut o recoltă bogată de legume din grădina proprie, acum reuşeşte să îşi hrănească pacientele fără să mai apeleze la furnizorii de legume, reducând drastic cheltuielile. În acest fel proaspetele mămici primesc sarmale şi tot felul de preparate culinare gustoase din producţia proprie a unităţii sanitare, anunţă Somax TV.

Grădina amplasată chiar în spatele corpului principal al Maternităţii este îngrijită toată vara de angajaţii unităţii sanitare în mod benevol şi scoate la vremea culesului de toamnă, tone de legume precum varză, vinete, cartofi sau castraveţi. După ce a fost pusă la murat şi depozitată în beciul spitalului, întreaga cantitate de legume a constituit pe timpul iernii o mană cerească atât pentru paciente, cît şi pentru conducerea Maternităţii, care în condiţii de criză economică şi-a văzut cheltuielile reduse semnificativ. Meniul a fost îmbunătăţit, iar gravidele se pot bucura de două ori pe săptămână de sarmale, iar în restul zilelor de cartofi, murături, orez, cârnaţi şi carne de pui.

De noul meniu beneficiază cele peste 200 de paciente ale spitalului, acestea fiind mai mult decât surprinse de calitatea hranei, dar şi de varietatea felurilor de mâncare, mai ales într-un spital botoşănean.

Grădinăritul va primi o atenţie sporită şi în acest an. Conducerea spitalului doreşte o extindere şi o recondiţionare a beciului unde vor fi depozitate alimentele. De asemenea, se fac eforturi financiare şi pentru construirea unor sere care să aducă o producţie sporită şi să reducă astfel chetuielile cu hrana şi mai mult.