Gata ancheta la Maternitate, au picat doar cei mici

Ancheta desfășurată de către comisia administrativă desemnată de conducerea Spitalului Județean Mavromati, pentru a efectua verificări în cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie, după neregulile sesizate de medicul neonatolog, Eugen Prăjinariu și-a finalizat activitatea și a prezentat în cursul zilei de astăzi câteva concluzii.

 

Doar o parte din acuzații se confirmă

Șefii unității spitalicești susțin că, o parte dintre reclamațiile medicului neonatolog se confirmă, respectiv deficiențe în ceea ce privește modul în care o parte din personal își duce la îndeplinire sarcinile de serviciu. Președintele comisiei care a anchetat cazul de la Maternitate susține însă, că o parte din acuzațiile aduse ce către Eugen Prăjinariu nu au putut fi susținute de probe, cum ar fi observații în scris, rapoarte sau note de control.

El a mai precizat faptul că ancheta a fost îngreunată din cauza că cele sesizate de către medic s-au întâmplat într-o perioadă de până la doi ani de zile, în care au fost implicate mai multe persoane.

Personalul luat la întrebări neagă acuzațiile, se invocă neimplicarea medicului neonatolog

Referitor la aspectele noi semnalate în ultimele două sesizări depuse, privind neimplicarea  asistentelor în consilierea mamelor privind necesitatea alimentației de la sân, au fost intervievate toate persoanele care lucrează pe secție și neagă acuzația și invocă materialele publicitare distribuite cât și sesiunile informale organizate la nivelul secției pe această temă specifică, invocând la rândul lor refuzul și neimplicare dl dr. în programul ”Spitalul prieten al copiilor”, a spus Ioan Asaftei, directorul de îngrijiri al Spitalului Județean.

De asemenea, comisia a mai precizat că, se confirmă acele disfuncționalități în pregătirea saloanelor pentru preluarea mamelor după operație invocându-se cantitatea insuficientă de lenjerie care să permită echiparea paturilor în avans cât și deficitul de personal auxiliar.

Tensiuni și conflicte cu efecte negative

“Putem sublinia câteva deficienţe, cum ar fi elaborarea de proceduri şi reactualizarea celor existente, în mod deosebit ne referim la lipsa unor proceduri care să coordoneze activitatea comună atât a secţiilor obstetrică şi ginecologie şi a secţiei neonatologie, fapt care generează tensiuni şi conflicte cu efecte negative în calitatea actului medical. O altă deficienţă o reprezintă neinformarea şefului ierarhic direct asupra problemelor sesizate”, a mai spus Ioan Asaftei.

Ca urmare a verificărilor efectuate în urma acuzațiilor aduse de medicul Eugen Prăjinariu, două asistente ale Secției de Obstetrică și Ginecologie au ajuns în atenția comisiei de etică, o alta este cercetată de comisia de disciplină, iar în cazul celor două cadre medicale între care ar fi existat neînțelegeri se va pronunța comisia de la Colegiul Medicilor. (A.D.)
CITEȘTE:
 Scandalul de la Maternitate continuă, medicul neonatolog își acuză șefele
[[banner]]