Evenimentul dă o bună ocazie elevilor de a aprofunda teme de interes actual, de a-şi exersa abilităţile de comunicare în limba engleză, de a negocia şi a interacţiona cu tineri animaţi de aceleaşi preocupări. Scopul principal al participanţilor este de a-şi convinge colegii de comitet să voteze rezoluţii sau amendamente sprijinite de ei, deci majoritatea va fi judecătorul.
În final, preşedinţii de comitet, elevi şi studenţi cu experienţă, vor numi cei mai bun delegaţi în fiecare comitet, acordând câte trei premii.
„Aducând împreună teme dintre cele mai variate sub tutela a patru comitete distincte, această simulare a unei conferinţe ONU este menită să trezească mintea la realitatea ce aşteaptă să fie îndreptată. Studenţi şi elevi, veniţi de peste hotare, acceptă în fiecare an provocarea propusă de temele dezbătute, dar şi de mediul antrenant în care se nasc, invariabil, idei strălucite”, se precizează într-un comunicat transmis de organizatorii evenimentului.
BTMUN a ajuns la cea de-a treia ediţie. În anii 2013 şi 2014 conferinţa a atras sute de tineri, din toate judeţele ţării, cât şi din ţări îndepărtate precum Azerbaijan sau Emiratele Arabe Unite.
Termenul limită pentru manifestarea intenţiei de participare la ediţia din acest an este
1 martie, iar informaţii suplimentare pot fi obţinute accesând pagina de internet
https://btmun.ro sau pagina de Facebook BTMUN .
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
”Dexter” de Botoșani: Loc fruntaș pentru un elev la un concurs organizat în Argentina