În ședința de miercuri de la Primărie, ce a durat în jur de două ore, una dintre soluțiile identificate ar fi aceea de extindere a sistemului de supraveghere din municipiu.
Și montarea unei fibre optice pentru ca imaginile surprinse să fie transmise în timp real și către Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul Județean de Jandarmi.
Sistemul de supraveghere video a fost montat în oraș cu fonduri europene.
”Zonele vulnerabile identificate de noi în decursul timpului gen Parcul Tineretului, Centrul Vechi, zona școlilor, avem un careu unde am stabilit unde punem camere video. A mai existat un program și în mandatul trecut, o suplimentare de camere video acolo unde am crezut că este necesar. Ele sunt toate integrate, există acest dispecerat, drept urmare chiar imaginile din ședință sunt de la camerele video”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Imaginile sunt într-adevăr preluate, polițiștii ajung în zona în care au loc tot felul de incidente, sunt aplicate tot felul de sancțiuni iar lucrurile și reiau vechiul curs.
Ba, mai mult decât atât, unele camere video mai sunt și distruse.
„Am făcut un apel și la celelalte discuții este că domnii aceștia s-au cam prins unde sunt camerele video și vreo trei le-au distrus. Le-au opacizat, le-au zgâriat, special ca să nu se vadă. Noi am făcut o intervenție ulterior să le reparăm, am avut în plan să mai extindem pe celelalte străzi unde pot să apară probleme”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Primarul consideră că este nevoie de o colaborare mai strânsă între instituții pentru a mai tăia din elanul cetățenilor care nu respectă o conduită de conviețuire. Și a punctat din nou pe ideea mutării, în timp, a Poliției Locale în Centrul Vechi.