Firmele care „s-au bătut” pentru lapte şi corn, verificate de DSV

 

Cele patru societăţi care s-au înscris la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean (CJ) pentru aplicarea programului guvernamental „Lapte şi Corn” au fost controlate iniţial şi de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Controlul a fost derulat în urma unui ordin dat de prefectul Cristian Roman şi este considerat a fi o marjă de siguranţă pentru ca acest program naţional să fie derulat la parametri optimi.
S-au supus verificărilor inspectorilor sanitar veterinari în decursul lunii august a anului în curs firmele Five Continents Grup, SC Spicul, SC Lacto Solomonescu şi SC Cosmi. „Direcţia Sanitar Veterinară verifică aceste unităţi înainte de a intra în licitaţie şi pentru a verifica dacă ce au introdus ei în caietul de sarcini relevă şi în teritoriu. Se verifică tot ce înseamnă de la autorizare, până la flux, până la modul de producere a produselor respective, calitate, cantitate şi cum distribuie şi toate condiţiile respective, pentru a nu fi probleme în momentul în care acea unitate câştigă licitaţia”, a afirmat Minodora Vasiliu, director executiv DSVSA. În urma controalelor derulate s-a constatat că nici una dintre societăţile menţionate nu ar fi funcţionat în neregulă.  „În grija noastră a fost să controlăm aceste unităţi, să dăm startul că sunt okay pentru această licitaţie, iar din punctul nostru de vedere sunt unităţi reprezentative ale judeţului Botoşani, nu au fost probleme la acest nivel”, a mai spus Minodora Vasiliu.
De programul „corn şi lapte” beneficiază circa 60.000 de copii de la grădiniţă şi din ciclurile primar şi gimnazial, ceea ce înseamnă că întreaga afacere este de peste 50.000 de lei numai într-o singură zi de şcoală. Înmulţind cu vreo 150 de zile de cursuri ajungem la circa 8,5 milioane de lei, adică peste 80 de miliarde de lei vechi sau, dacă vreţi, circa 2 milioane de euro. (G.E.)