Firmă din Botoșani autorizată de ”Mediu” pentru preluarea deșeurilor vegetale și a celor din demolări și amenajări, de la moloz la mobilă - FOTOGALERIE

(P) Compania ”Pavra Com”, una dintre cele mai experimentate în domeniul salubrizării, fiind înființată tocmai în 1994, a obținut de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) autorizația de mediu pentru ”Platforma pentru deșeuri din construcții, demolări și deșeuri vegetale” amenajată în extravilanul satului Cătămărăști Deal.

 

Platformă amenajată la doi pași de oraș


APM Botoșani a eliberat pe data de 18 noiembrie actul care deschide calea pentru rezolvarea câtorva probleme mari cu care se confruntă atât primăriile, cât și unii agenți economici sau persoane fizice.


Toți aceștia aveau posibilități reduse de a preda molozul și alte materiale rezultate în urma unor operațiuni de demolare sau renovare de imobile. Operatorii de salubrizare evitau să le preia fiindcă nu erau acceptate la rampele de gunoi.


Probleme existau și cu deșeurile vegetale, atât de la persoanele juridice, cât și de la cele fizice, nu puține fiind cazurile în care se recurgea la aprinderea acestora, uneori focul scăpând de sub control.


Ei bine, SC Pavra Com SRL a investit într-o platformă de 5.000 de metri pătrați și a fost autorizată se preia deșeurile vegetale provenite din grădini, parcuri, gospodării, cimitire, dar și deșeurile din construcții și demolări, cele voluminoase de la persoane fizice, juridice, instituții publice, terți, a căror depozitare este interzisă la punctele de colectare a deșeurilor.

 

Apelezi un număr și vin acasă să-ți ridice gunoiul


Printre altele, obiectul amenajat pe teritoriul comunei Mihai Eminescu dispune de concasor pentru sfărâmarea elementelor de construcție, de tocător crengi și frunze, de două încărcătoare frontale, de tractor și de generator de curent care funcționează pe motorină.


Singurul lucru pe care trebuie să îl facă instituțiile, agenții economici sau locuitorii de la case ori bloc, este să sune la 0231.531.131, de luni până vineri în intervalul orar 9:00 – 13:00 și să spună exact de ce tip de deșeuri vor să scape.


În funcție de solicitări, angajații SC Pavra Com SRL se deplasează la fața locului cu o basculă de 7,5 tone, cu o autospecială de transport de 3,5 tone ori cu un buldoexcavator și ridică gunoiul pe care apoi îl procesează la platforma de la Cătămărăști Deal.


”Am depus primele acte în luna mai a anului trecut, în noiembrie anul acesta am obținut autorizația. A durat, dar este bine pentru că în final am obținut autorizație pentru întreg județul”,


Petru Filip, administrator SC Pavra Com SRL.


Obiectivul este compus din cinci platforme de depozitare și tratare temporară: de deșeuri din construcții/demolări și vegetale, de depozitare produs finit, pentru compost, pentru garare utilaje și un spațiu destinat deșeurilor nepericuloase.