Finanţare mai mică pentru liceele botoşănene cu elevi insuficienţi

 

Mai multe licee botoşănene riscă să beneficieze de finanţare mai mică de la Ministerul Educaţiei din cauza faptului că nu şi-au realizat planul de şcolarizare privind numărul de elevi. Printre acestea se regăsesc Grupul Şcolar Elie Radu, Petru Rareş sau fostul Liceu de Industrie Uşoară. Afectaţi de acest lucru ar putea fi şi cadrele didactice titulare care ar putea intra la restrângeri de activitate din cauza claselor incomplete. O şansă ar mai fi la cea de-a treia etapă de repartizare a elevilor, care va avea loc în prima lună din toamnă.
„Avem câteva unităţi de învăţământ cu probleme, aceleaşi ca anul trecut”
În ceea ce priveşte realizarea planului de şcolarizare, până la această dată, cu menţiunea că este o situaţie provizorie şi că admiterea la licee se va realiza inclusiv în etapa a treia care se va derula în perioada 1-7 septembrie, deci vom mai avea atunci elevi repartizaţi, la această dată avem câteva unităţi de învăţământ, aceleaşi ca şi anul trecut cu probleme în ceea ce priveşte realizarea numărului de clase propus şi aprobarea de către IŞJ”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general IŞJ.
Cu toate că solicitările unităţilor şcolare au fost mai mare, în Consiliul de Administraţie a fost aprobat un număr de clase care să corespundă cu cele de anul trecut, însă chiar şi aşa mai sunt înregistrate probleme la Grupul Şcolar Industrial Elie Radu, cu un număr de cinci clase care nu au fost ocupate cu elevi, Grupul Şcolar Alexandru cel Bun, cu patru clase, respectiv Grupul Şcolar Petru Rareş cu trei clase.
Potrivit inspectorului şcolar general ar exista o serie de probleme în ceea ce priveşte nerealizarea planului de şcolarizare în ceea ce priveşte restrângerile de activitate. „Există aici cadre didactice titulare cu performanţe foarte bune care din păcate intră în restrângeri de activitate în afara calendarului din cauză că numărul de clase propus nu este realist”, a mai spus Ada Macovei.