Femeia care i-a dat cu papucul în cap primarului evacuată din locuință – GALERIE FOTO

Totul s-a desfășurat într-o liniște aproape mormântală sub privirile vecinilor care aproape că nici nu-și doreau să-și imagineze tabloul în care, ei să fie cei cu mobila scoasă în fața blocului. Ba chiar una dintre locatare se apucase să măture mizeria de pe casa scării.

 

Procesul verbal de evacuare a fost încheiat pentru o locuință din incinta Căminului Textila, după o sentință definitivă și executorie dată de instanța de judecată.

Imobil populat cu precădere de oameni care fie trăiesc din ajutoare sociale, fie muncesc și câștigă puțin dar au o sumedenie de guri de hrănit.

 

Ceea ce îi unește pe acești oameni care conviețuiesc împreună în același bloc sunt datoriile care se rostogolesc de la lună la lună și ajung la sume colosale spre a mai fi returnate de chiriași.

Săptămâna aceasta, pentru că nu și-a plătit restanțele a fost evacuată Georgeta G., o femeie de 60 de ani care toată viața ei a trăit în locuințe sociale administrate de SC Locativa SA.

 

16 ani de zile și i-a petrecut în Parcul Tineretului.

Și de acolo a plecat tot din cauza datoriilor.

 

I-a fost repartizată o altă locuință la Căminul Textila unde adunase datorii de 11.000 de lei aproximativ, la plata chiriei, la serviciul de apă și canalizare dar și la asociație. Știa că va fi evacuată și a plecat la țară.

Și-a strâns lucrurile și a lăsat doar ce nu mai avea trebuință, astfel că muncitorii de la Locativa nu au avut o misiune grea în a-i dezasambla mobila.

 

La acțiunea de evacuare au participat membrii Biroului de Executori Judecătorești ai Sânzianei Secrieru, echipaje de jandarmi și juristul de la Locativa, Cezar Nicuță, împreună cu administratorul imobilului.

Georgeta G. va porni probabil o nouă vânătoare la Primărie pentru a primi altă locuință socială. Când a plecat din Parcul Tineretului, ar fi intrat în audiență la primarul de atunci. Nemulțumită de faptul că a primit un răspuns negativ și-a scos papucul și i l-a aruncat în cap primarului. ”Legenda” circulă și în ziua de astăzi printre chiriașii de la Textila care se feresc să-i intre ”în gură” femeii.