Șefi de la județ adunați de-un proiect cu stație de tratare la Dorohoi

Vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu dar și directorul general al societății Nova Apaserv au luat parte la o conferință de presă în care s-a prezentat stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a stației de tratare a apei de la Dorohoi.

 

Proiectul este inclus în amplul program care se ridică la o valoare de 102 milioane de euro și care este finanțat prin Programul Operațional Sectorial.
Sunt nouă contracte de lucrări și cinci contracte de servicii și achiziții. Unul dintre cele nouă contracte de lucrări este cel privind reabilitarea stației de epurare Dorohoi. Contractul a fost semnat anul trecut și acum s-a trecut efectiv la lucrările de șantier. Suntem în graficul de execuție si sperăm ca până în iarnă să terminăm toate lucrările de betoane și structuri care nu pot fi executate pe perioada sezonului rece. Suntem mulțumiți de constructor, face toate lucrările planificate”, a declarat Gabriel Cîrlan, directorul Nova Apaserv.
Lucrările presupun o reabilitare totală a procesului tehnologic de la stația Dorohoi în primă fază, după câștigarea licitației fiind întreprinse măsurile de organizare a șantierului și demolarea a jumătate din clădirile care au făcut parte din ansamblul stației de epurare.
Lucrările sunt de maximă importanță având în vedere că Dorohoiul, al doilea municipiu al județului este comunitate importantă și această reabilitare a stației de epurare va permite atingerea indicatorilor de calitate a apei deversate în emisar și încadrarea lor în normativele legale la care trebuie să ne supunem cu toții. Orice neîncadrare în indicatori ar produce poluare cu efecte deosebit de negative”, a declarat și Cătălin Fetcu, șeful Unității de Implementare a Proiectului.
Contractul de la Dorohoi are o durată de implementare de 22 de luni însă reprezentanții constructorului susțin că lucrările ar putea fi finalizate mai repede.
Este un contract în care avem proiectare și execuție, am obținut documentele și autorizațiile pentru organizarea de șantier pentru demolare. 95% din lucrare se bazează pe structuri și conducte noi, toate echipamentele sunt noi. Am avut sprijinul autorităților locale și mă refer atât la cele din Botoșani cât și la cele din Dorohoi în obținerea cu celeritate a tuturor avizelor și autorizațiilor necesare. Vrem să terminăm lucrarea nu în cele 22 de luni afectate proiectului ci mult mai repede”, a declarat reprezentantul SC Erbașu Construcții.
Lucrările la Stația de Epurare de la Dorohoi sunt realizate de asocierea de firme Erbașu Construcții, SC Uti Grup și SC Diering. (G.E.)
CITEȘTE:
 Ţeapă europeană la staţia de epurare