CE riscă persoanele care distrug brățările electronice: MESAJUL unui șef din Poliția Botoșani 

Începând 1 octombrie este operațional, și la nivelul județului Botoșani,  sistemul informatic de monitorizare  electronică a persoanelor care fac obiectul aplicării măsurilor în cazul emiterii ordinului de protecție provizoriu, ordinului de protecție și ordinului european de protecție.

 

 

Dispozitivul electronic de supraveghere este alcătuit dintr-o componentă de tip brățară, care este atașată la gleznă sau, prin excepție, la brațul persoanei.

 

Ce riscă persoanele care distrug această brățară?

 

comisar șef Ciprian Silveanu,  șef Serviciul de Ordine Publică.

„Distrugerea unui dispozitiv electronic de supraveghere constituie infracțiune, așa cum este prevăzut la articolul 253, indice 1 din Codul Penal. Orice intervenție neautorizată asupra dispozitivelor constituie încălcarea măsurii de supraveghere electronică și implicit constituie infracțiune”
 

 

Polițiștii menționează faptul că, distrugerea dispozitivelor electronice de supraveghere folosite pentru monitorizarea electronică, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, conform art. 253, alin 21, din Codul Penal.

 

În plus, se consideră evadare încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligaţiei de a nu părăsi imobilul ori nerespectarea de către aceasta a itinerarului sau condiţiilor de deplasare, stabilite potrivit legii.