Preşedintele Consiliului Județean Botoșani pune deszăpezirea cu greutate a drumurilor judeţene pe seama modului în care s-a acţionat pe cele naţionale, de care se ocupă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), prin Secţia Drumuri Naţionale Botoşani.
Florin Ţurcanu susţine că, din cauza celor trei drumuri naționale blocate, respectiv DN 29 A Dorohoi- Darabani- Rădăuți Prut, DN 29 Botoșani- Săveni- Manoleasa și DN 24 C Rădăuți- Prut - Manoleasa, firmele responsabile de deszăpezirea drumurilor județene nu avut acces pe anumite sectoare de drum pentru a intra cu utilaje și a deszăpezi sau pentru a duce combustibil pentru alimentarea utilajelor aflate deja în zonele afectate. De asemenea, codul galben de viscol instituit pe tot parcursul weekendului a îngreunat și mai mult eforturile drumarilor de a reda circulației toate drumurile închise.
“Am deschis o parte din sectoarele de drum județean afectat și în cursul zilei de astăzi, cel târziu la noapte se va acționa în continuare cu toate utilajele pentru ca niciun drum județean să nu rămână închis.
[[banner]]
Cetățenii să înțeleagă că s-au depus toate eforturile pentru a deszăpezi căile de acces, însă din cauza tronsoanelor de drum național blocate nu ni s-a permis accesul pe cele de care suntem noi responsabili, adică drumurile județene”, a declarat
Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.
Luni dimineață a avut loc o ședință a factorilor responsabili la
Direcția Județeană de Drumuri și Poduri în cadrul căreia s-au analizat modalitățile optime de acționare pe drumurile județene în așa fel încât să se deblocheze în cel mai scurt timp toate tronsoanele de drum și să se circule în condiții normale de iarnă.
CLICK ŞI VEZI CARE ERA LA AMIAZĂ SITUAŢIA DRUMURILOR JUDEŢENE
CITEŞTE ŞI:
Culmea înzăpezirilor: Parazăpezile s-au pus invers şi s-au blocat drumurile