Drama debranșărilor din dormitorul unei familii nenorocită de soartă - FOTOGALERIE

Seria acțiunilor duse la extrem de societatea Nova Apaserv pentru disciplinarea rău-platnicilor a avut, în unele cazuri efecte dramatice. Este și cazul unei familii din municipiu care locuiește în cartierul ANL Călugăreni. Fără datorii la utilități sau fără firme de recuperări care să le bată în ușă pentru a le cere bani. Și totuși, acești oameni care au și doi copii imobilizați la pat au suferit, fără a avea vreo vină.

 

În scara E de la blocurile făcute de stat locuiesc 20 de familii care din data de 17 martie 2014 au fost sistate temporar de la serviciul de alimentare cu apă. Motivul, deja știut, cumularea pe scară de debite la furnizorul aflat sub aripa Consiliului Județean. Cele 20 de familii au primit apă după un program prestabilit, adică două ore dimineața de la 6:00 la 8:00.

Datornic din Anglia cu datorii la apă

Campion în scară pare a fi, culmea ironiei, un botoșănean care a renunțat la iubirea de patrie de vreo patru ani de zile și a plecat în Anglia. A lăsat în urma lui un apartament cu trei camere încuiat și care de la zi la zi tot strânge datorii. La  apă facturile restante în număr de 41 se ridică la suma totală de 3.630 de lei. Și la chirie, debitele sunt tot pe acolo, iar Locativa i-a lipit o foaie pe ușă prin care aduce aminte, nu se știe cui, de faptul că sunt facturi neachitate.

”Dl fiind plecat acum nu știu care a fost chestia cu apa, el nu și-a încheiat socotelile cu ei  când a plecat. Și s-au acumulat. Problema este că eu ca bun platnic, deci eu dau indexul lunar, plătesc și am ajuns situația să nu am apă. La mine fiind băieții cu handicap, am foarte multe probleme”, explică Octav Amariei, vecinul ”englezului”.

”Mușchii lor sunt flenduri, nu pot duce mâna la gură”

Nu are treabă cu vecinul lui și cu faptul că a plecat, ci cu cei doi fii ai lui, diagnosticați cu sindromul Duchene, una dintre cele mai devastatoare boli ale copilăriei și adolescenței și care evoluează progresiv și conduce implacabil la moarte timpurie.
”Boala lor se referă în primul rând la capacitatea musculară, deci ei nu au forță nici într-un mușchi. Mușchii lor sunt flenduri toți, nu pot să ducă mâna la gură, când mănâncă se murdăresc, stau într-un loc, sunt bibelou, ca să folosesc o metaforă. Și trebuie mereu să-i spăl seara. Și ei îmi dădeau drumul la apă rece dimineața de la 6:00 la 8:00. Și a fost deranjant pentru mine ca bun platnic”, mai spune botoșăneanul de la ANL Călugăreni (foto jos).

Cum a rămas fără apă deși, în ciuda dramei pe care o trăiește zi de zi acasă nu a uitat să-și plătească datoriile, bărbatul este decis să deschidă un proces în instanță împotriva operatorului de apă care a comis un abuz în cazul lui. Procesul ar putea fi individual sau colectiv, în funcție de decizia și a vecinilor lui buni platnici.

”Mă trezesc cu tot felul de recuperatori pe cap”

S-ar putea, ori o să fie o acțiune comună, ori individuală pentru că m-am hotărât și eu. Instituțiile statului cum te-au prins cu ceva... vrem și noi să acționăm în consecință. Noi ne respectăm partea noastră din contract și dacă nu țin, repede mă trezesc cu ordin judecătoresc și tot felul de recuperatori pe cap. Noi nu putem să le cerem penalități lor că ne-au tăiat apa două zile”, a mai spus Octav Amariei.
Somația pusă pe ușa blocului anunța în primă fază un termen de o săptămână de zile pentru plata restanțelor până la aplicarea debranșării. Ulterior, în intervalul 17 martie – 24 martie locatarii erau înștiințați că vor avea apă după program pentru ca, în caz de nerecuperare a debitelor, operatorul să treacă la sistare totală.
Nu s-a ajuns până acolo întrucât, botoșăneanul a declarat că au fost o serie de persoane ”cu relații” care ar fi intervenit iar situația a datat doar două zile.
”Dacă nu erau multe persoane cu multă bunăvoință, probabil că nici astăzi nu aveam apă”,
a încheiat tatăl celor doi copii imobilizați la pat.
Gabriela ERDIC
CITEȘTE:
 Șeful CJ și debranșările: Aș fi nebun, sigur o să mă voteze ăia la care le-au tăiat apa
[[galerie-foto]]