Doctorul Leon Dănăilă, despre importanţa somnului pentru creier: Dacă nu faci asta, poți ajunge la nevroză!

Renumitul medic Leon Dănăilă a vorbit despre misterele creierului uman. Profesorul  botoşănean a explicat de ce este important somnul pentru creier.

 

Medicul din Botoşani este un izvor nesecat de sfaturi medicale:

„Dacă nu dormi cel puțin șase ore pe noapte, creierul nu rezistă. Trebuie să aibă o perioadă de odihnă. Eu mă scol la ora 3.00, e adevărat, dar mă culc la 20:00, 21:00, în așa fel încât să-mi fac orele de somn. Trebuie să ai o igienă cerebrală neapărat. Somnul trebuie respectat cu mare strictețe, că dacă nu, creierul intră în degringoladă. Noaptea creierul își face anumite activități și ordonează anumite activități pe care le-a avut în timpul zilei. Este absolut necesară această activitate de somn. Dacă nu, poți să faci nevroză sau alte boli. E bine să respecți odihna, somnul și activitatea.”, explică medicul.

Doctorul a vorbit şi despre cauzele banale ale cancerului.

„O boală este formată din 50% stare organică și 50% stare psihică. Uneori sistemul imunitar luptă și împotriva cancerului. S-au constatat cazuri. Este analizat sistemul umanitar și într-adevăr bolnavii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, ei rezistă foarte mult la boală. Bolnavii pesimiști sau bolnavii care sunt depresivi se îmbolnăvesc foarte repede. Starea depresivă poate duce la cancer. Creierul este o mare necunoscută. Se spune că el cunoaște 50% din activitate cerebrală, dar din acești 50% cât cunoaștem 25% sunt lucruri care trebuie încă cercetate. creierul are 400 de miliarde de neuroni și fiecare neuron are 100-200 de microni, are până la 3000 de legături cu celelalte celule.”, a explicat prof, doctor Leon Dănăilă.

Medicul Leon Dănăilă a dezvăluit cum se poate scăpa de cancer: „Organismul uman poate lupta împotriva cancerului”

„Cancerul este o problemă foarte dificilă, nu este rezolvată încă. Cu metodele moderne care există sunt cancere care pot fi vindecate. În primul rând probleme operatorii și la cap. Eu am avut bolnavi, care aveau tumori canceroase, rezecate în totalitate. Sunt tumori care sunt foarte canceroase. Unele cancere sunt cotate că nu au tratament. Am avut bolnavi, care după opreație s-au vindecat. Cazuri puține, e adevărat. Cancerul- sunt nişște celule atât de rezistentă. La ora actuală încă nu se știe: le bombardezi cu radioterapie, cu chimio-terapie, dar au o rezistență deosebită. Se modifică foarte rapid încât trebuie să ai sub supraveghere acești bolnavi. Se pot vindeca su durata de supraviețuire poate fi prelungită printr-o luptă cu ajutorul bolnavului. Un om dacă este optimist, imunitatea lui crește. La oamenii depresivi, imunitatea scade.”, a spus medicul Leon Dănăilă pentru Bzi

Importanța alimentației în lupta cu cancerul

„E o problemă foarte controversată. Organismul este omnivor, nu sunt erbivori. Organismul are nevoie și de grăsimi și de zaharuri. Să nu existe exagerare în privința dulciurilor, grăsimilor. Vârsta trebuie avută în vedere în acest regim alimentar. Trebuie să rețină fiecare că organismul are nevoie de toate principiile alimentare, dar într-un mod echilibrat.”, spun celebrul medic.
 

download from google play download from apple store