Directori de la Botoșani somați să intensifice controalele înaintea Paștelui: Vorbim de siguranța locuitorilor

Anual la Botoșani se fac verificări înaintea sărbătorilor pentru a nu fi toxiinfecții alimentare.

 

Controalele au demarat deja, iar printre instituțiile care fac verificări se numără Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Direcția de Sănătate Publică (DSP), Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC).

 

Vor fi verificate mai multe unități de la restaurante la carmangerii și piețe.

 

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, prefectul Sorin Cornilă a solicitat intensificarea controalelor în perioada premergătoare Paștelui.

 

„Eu vă solicit să intensificați acțiunile de monitorizare și de verificare a activităților de comerț care implică produsele agroalimentare și bineînțeles toate produsele care se consumă în perioada Sărbătorilor Pascale pentru că în definitiv vorbim de siguranța locuitorilor județului Botoșani”,

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

 

Botoșănenii sunt sfătuiți să își facă cumpărăturile doar din spațiile autorizate.