Direcția Antifraudă la Suceava fiindcă e județ de graniță, Botoșani cu două frontiere OUT

 

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, cele opt sedii ale direcţiilor financiare regionale, precum şi sediile regionale a Direcţiei Antifraudă a ANAF, a anunţat premierul Victor Ponta, care a arătat că sediile regionale ANAF au fost stabilite în funcţie de cel mai mare număr de contribuabili.
Directia de Finante Suceava

Nu avem direcție de finanţe regională

Decizia a fost adoptată de Guvern printr-o hotărâre de reorganizare a ANAF.
"Toate cele opt sedii ale direcţiilor finanţelor publice regionale şi antifraudă au fost aprobate. Principiul a fost acela ca administraţia fiscală regională să fie în cel mai mare oraş, care are cel mai mare număr de contribuabili", a spus Victor Ponta.
El a arătat că sedii ale administraţiei financiare regionale vor fi înfiinţate la Cluj, Braşov, Timişoara, Craiova, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti. Un alt astfel de sediu va fi înfiinţat la Galaţi, a completat ulterior Guvernul printr-un comunicat.
Stabilirea sediilor regionale s-a realizat pe baza deciziei Guvernului. Propunerile au fost în favoarea municipiilor cu pondere economică semnificativă şi în care nivelul realizat al veniturilor bugetare şi numărul de contribuabili sunt ridicate, cu luarea în considerare şi a criteriului geografie.

Şi nici Direcţie Antifraudă

Marea surpriză o constituie însă viitoarea Direcţie Antifraudă, care preia activitatea Gărzii Financiare şi a unei părţi din atribuţiile Direcţiilor Judeţene de Accize şi Operaţiunie Vamale. Premiul a explicat că în stabilirea sediilor noii instituţiei s-a ţinut cont de activitatea de graniţă. Ei bine, deşi Botoşani are frontieră cu două state, Ucraina şi Moldova, şeful Guvernului a anunţat că unul dintre sediile Direcţiei Antifraudă va fi la... Suceava.
„Direcţiile Antifraudă în acele oraşe care, fie au activităţi specifice frontierelor, zonelor de... Constanţa, Suceava, Oradea - în aşa fel încât să avem o repartizare uniformă în teritoriu şi o capacitate administrativă net îmbunătăţită”, a justificat Victor Ponta.
Consecinţa imediată pentru Botoşani este că prin reorganizarea ANAF judeţul pierde două instituţii, Garda şi DJAOV Botoşani şi nu se înfiinţeaza nici o alta în loc. Doar o parte din comisari vor trece la Direcţia Antifraudă, iar DJAOV ar urma să devină un simpli birou cu aproximativ zece angajaţi.
CITEŞTE ŞI:
Toţi comisarii Gărzii Financiare şi toţi vameşii, puşi pe liber