Detalii de necrezut despre țeparul cu 1.000 de fețe din Botoșani: S-a dat avocat și a jupuit de bani o femeie

La începutul acestei săptămâni, la Curtea de Apel Suceava, Sorin Alin Verincianu (29 de ani), din Dorohoi, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare, după ce, susţinând că este medic rezident la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, a înşelat un bărbat din Fălticeni pe care l-a cunoscut la biserica penticostală din localitate şi căruia i-a spus că îi poate face rost de un instrument medical pentru fiica păgubitului, studentă la Medicină.

 

I-a luat o dată 700 de lei, apoi 550 de lei şi a continuat să ceară bani, până când păgubitul şi fiica sa au intrat la bănuieli şi au verificat la Spitalul Judeţean Suceava, dacă există un medic rezident cu numele fals cu care s-a prezentat Verincianu. Când a venit să mai ceară bani de la păgubit, escrocul a fost săltat de judiciariştii poliţiei din Fălticeni, sesizaţi între timp de partea vătămată.


 Pe rolul Judecătoriei Fălticeni a fost înregistrat un nou dosar penal pe numele lui Sorin Alin Verincianu, acesta fiind trimis în judecată de procurorii din localitate tot pentru înşelăciune, scrie Monitorul de Suceava. Din informaţiile transmise de anchetatori, în cursul lunii noiembrie 2013, Verincianu s-a dat drept avocat în Baroul Suceava şi, prin intermediul unui tânăr din Fălticeni, a intrat în legătură cu mama acestuia din urmă, care intenţiona să deschidă un proces pe rolul instanţelor de judecată. Pentru a-i câştiga încrederea, i-a spus femeii că este şi fiu de preot.


Femeia i-a cerut „avocatului” să o ajute în instanţă, iar Verincianu atât a aşteptat. Având deja experienţa proceselor în care a fost inculpat, escrocul avea un minim de cunoştinţe juridice şi a reuşit să o păcălească pe victimă. A spus că o va ajuta, fără să-i ceară un onorariu exorbitant, aşa cum, îi spunea el victimei, i-ar fi luat oricare „coleg din barou”.
„În mai multe rânduri, pretinsul avocat a contactat persoana vătămată, atât direct, apelând telefonic, cât şi prin intermediul fiului acesteia, şi, invocând necesitatea efectuării diferitelor acte necesare procesului în care urma să o reprezinte, a solicitat şi primit diferite sume de bani”, arată anchetatorii acestui dosar.


O dată a încasat 500 de lei, altă dată 650 de lei, apoi încă 440 de lei şi 350 de lei. Mai mult, arată procurorii, falsul avocat a primit şi un laptop de la clienţii săi. Aceştia din urmă s-au prins într-un final că „avocatul” este un escroc şi că nu a făcut nimic din ceea ce spunea şi pentru ce ceruse bani, şi au sesizat poliţia.
 

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:43992:CE le mai trece prin cap! Un botoșănean cu multiple personalități a șantajat o stareță și câteva măicuțe cu poze XXX ]]