Cum să alegi un credit rapid în condiții avantajoase

(P) Potrivit informațiilor furnizate de către Banca Națională a României, în ultimii 4 ani s-au deschis mai bine bine de 20 de instituții financiare nebancare în țară, instituții care oferă celor interesați credite rapide. Numărul ridicat de IFN-uri se datorează cererii din ce în ce mai mari a românilor care apelează la o astfel de soluție.

 

Din păcate însă, unele IFN-uri au venit cu oferte care dezavantajează în mod evident consumatorii sau care ajung să impună clauze abuzive. Din acest motiv, solicitanții trebuie să fie foarte bine informați și să știe cum să distingă ofertele avantajoase de cele care constituie capcane financiare.


Sunt câteva aspecte de care orice client interesat de credite rapide ar trebui să țină cont în căutarea unui credit potrivit nevoilor sale.


Să acorde atenție costurilor


În ceea ce privește costurile unui credit online urgent, de luat în considerare sunt nu doar rata dobânzii și valoarea DAE, ci și costurile care pot fi percepute pentru o serie de servicii, cum ar fi rambursarea anticipată, dobânda penalizatoare sau extinderea ratei creditelui. Acestea vor avea impact asupra sumei totale de plată a consumatorilor, așa că este bine să gestionăm împrumutul cu mare atenție.


Iată studiul realizat de specialiștii MrFinance, în care vei găsi informații utile despre costurile unui credit online urgent, dobândă și alte taxe de care trebuie să ai cunoștință înainte de a accesa un astfel de credit.


IFN-urile care abordează politici transparente nu au niciodată costuri ascunse și nici nu percep suprataxe. Toate costurile trebuie să fie la vedere, pe site-ul fiecărei instituții financiare nebancare, pentru ca orice persoană interesată de un credit rapid să poată lua decizii avantajoase.


Să compare ofertele de pe piață


Având în vedere că numărul IFN-urilor care oferă credite online urgente este în creștere, clienții trebuie să aleagă cu grijă instituția de la care aleg să împrumute bani. Este indicat ca solicitanții să studieze îndeaproape ofertele, să-și analizeze veniturile, dar și obiectivele, pentru o decizie cât mai avantajoasă.


De mare ajutor sunt platformele financiare care compară ofertele de credite online urgente de pe piață și au sisteme de rating care ușurează procesul de luare a deciziei.

 

Sursa: mrfinance.ro

 

Să citească despre experiența altor utilizatori


Experiența altor utilizatori este foarte importantă. În funcție de părerea clienților care au apelat deja la un IFN, cei care iau în calcul contractarea unui credit rapid își pot da seama mai ușor care este instituția bancară cea mai potrivită pentru nevoile lor. De regulă, feedback-urile, atât pozitive, cât și negative, pot fi găsite online, pe forumuri sau platformele de socializare.   

 
Să aleagă un IFN reglementat


Un alt aspect care trebuie luat în considerare pentru alegerea celui mai bun IFN este ca acesta să fie reglementat prin lege. Atâta timp cât instituția financiară bancară își desfășoară activitatea în mod legitim, fiind reglementată de către BNR, șansele ca solicitanții să se confrunte cu dificultăți sunt mai mici.

Echipa MrFinance dorește să informeze persoanele care doresc să acceseze credite rapide sau credite online urgente că, dincolo de dorința de a obține o sumă de bani cât mai repede, să se gândească și la siguranța personală, la protecția veniturilor, dar și la găsirea celor mai bune opțiuni.
Clienții ar trebui să evite să ia o decizie pripită, indiferent cât de mare este urgența cu care se confruntă, pentru ca ulterior să nu fie nevoiți să suporte costurile neprevăzute.