Cum alegi cuțitul de bucătărie potrivit pentru tine?

(P) Atunci când gătești trebuie să ai cu cuțit care să îți ușureze munca în bucătrie indiferent de ingrediente pe care ai nevoie să le portonezi. Și pentru că ai extrem de multe posibilități și opțiuni pe piață ți se poate părea complicat să îl alegi pe cel potrivit ție. Poate nu vrei să ai mai multe cuțite ci unul care să îndeplinească majoritatea funcțiilor, ceea ce este posibil.

 

Deci ce proprietăți și caracteristici ar trebui să aibă un cuțit care să te ajute în bucătărie?

 

Cu toate că gătitul nu este o activitate plăcută de oricine, indiferent că ești pasionat sau nu, vine un moment în care ai nevoie de cel puțin un cuțit de calitate în bucătărie.


Dacă nu știi exact care este cel mai potrivit cuțit dintre toate câte există cutitul bucatarului pe care îl găsești pe MARANC.RO și este cea mai bună alegere pe care o poți face.

 

cutitul bucatarului

 


Deși este un cutțit pentru bucătari, acesta se adaptează perfect în orice bucătărie și te ajută mai mult decât îți imaginezi pentru că îl poți folosi zilnic, cu mare ușurință. Poți porționa cu el carne, poți felia, măcina și tăia fructe și legume.


De ce ai nevoie de un cuțit bun, poate de cel mai bun?


Înainte de toate trebuie să știi că un cuțit bun este acel cuțit pe care îl vei folosi cel mai mult în bucătăria ta, pentru că își ușurează muncă, e confortabil și nu a probleme în feliere sau porționare.


Cuțitul este acel instrument pe care îl folosești cel mai des dintre toate ustensilele pe care le ai, deci asigură-te că acesta este durabil și creat din materiale de calitate.  

 

Un cuțit care este bun doar la început și atât nu îți va provoca decât neplăceri dar te poate pune și în pericol.


    
Calitățile unui cuțit bun


Așadar ca și calități pe care trebuie să le îndeplinească un cuțit bun este rezistența, calitatea materialelor, confortul și durabilitatea.


Iar dacă cuțitul pe care îl alegi nu îndeplinește toate aceste criterii nu te va mulțumi pe deplin și înseamnă că nu este un cuțit bun pe termen lung.


Cuțitele profesionale sunt confecționate din materiale de calitate și de obicei întrunesc toate aceste caracteristici, deci te poți folosi cu încredere de aceste cuțite pentru gătitul zilnic sau dacă ești pasionat de gătit.

 

La ce să mă uit când aleg cuțitul?


Gândește-te că vei folosi acest cuțit în diferite scopuri așadar, acesta trebuie să fi versatil, precum este cuțitul bucătarului de care vorbeam mai sus.


Acesta permite să faci majoritatea sarcinilor pe care le de făcut și iar și un design cu o lamă are poate varia de la lungă și lată la cele cu proporții la fel pe toată lungimea cuțitului.

 

Lamă


Așadar uită-te înainte de toate la tipul lamei care poate fi de calitate germană sau unul cu lamă japoneză care este re regulă mai ușpr și cu lama mai subțire decât cel german.

 

Materialul lamei


Apoi uită-te la materialul din care este făcut și asigură-te că lama acestuia este din oțel inoxidabil sau oteț carbonat.


Mai găsești cuțite din oțel laminat care este o combinație între cele două materiale ultra rezistente la coroziune și ceramică care deși își păstrează tăietura în timp sunt destul la fragile și nu le poți utliza pentru orice tip de produse.

 

Mânerul cuțitului de bucătărie


Aici de ales dintre mânerele de lemn care dau un design aparte cuțitului dar se pot eroda în tip dacă nu sunt făcute dintr-un lemn rezistent la umiditate sau nu sunt îngrijite corespunzător.


O altă variantă pe care o poți lua în considerare aici este mânerul din metal, plastic sau silicon.


 
Greutatea cuțitului și echilibrul


Deși îți dorești un cuțit bun nu înseamnă ca acesta va trebui să îți afecteze mâna în urma utilizării îndelungate ci să aibă o greutate cu care să te simți confortabil.


Iar dacă greutatea unui cuțit este mai multă într-o parte decât în cealaltă s-ar putea să nu reușești să ai rezultatele pe care ți le dorești.