Colocviul on-line Memoria exilului, memoria diasporei, în care sunt implicate ambasadele României la Berlin și Viena, desfășurat cu sprijinul Memorialului Ipotești

Membrii Platformei dedicate diasporei academice și de excelență, împreună cu Ambasadele României la Berlin și Viena, alături de Cancelaria Prim-Ministrului României, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român și Ministerul Cercetării, în parteneriat cu Universitatea din București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca au organizat evenimentul Diaspora & Transnational Studies Conference (25-26 noiembrie 2022).

 

Evenimentul a beneficiat de suportul Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” și al Consorțiului Tandem RO, inițiat de Mitropolia Germaniei, Europei Centrale și de Nord, împreună cu Asociația de IT Citizen Next.


O prezentare pe larg a conferinței poate fi regăsită în Anuarul de Studii Românești Glose, editat de Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”:  http://www.eminescuipotesti.ro/editari/GLOSE-2022.pdf  (p. 9 – 95).


În continuarea Diaspora & Transnational Studies Conference, din 2022, au fost organizate, în 2023, o serie de Colocvii, care au dezbătut problematicile din cadrul fiecărui segment tematic abordat în anul precedent (identități culturale, cooperări profesionale, cercetări despre diaspora etc.), oferind astfel un spațiu de dezbatere mai generos decât ar fi putut fi oferit în cadrele de timp inevitabil limitate ale unei conferințe.


Prezentările Colocviilor organizate în 2023 vor putea fi regăsite în interiorul unei secțiuni tematice speciale în numărul pe 2023 al Anuarului Glose, editat de Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”.


Colocviul va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a Memorialului Ipotești.

 

FOTO: facebook.com/muzeul.ipotesti