CJ-ul dă bătălii pentru banii din Europa : la spital comunist din Botoșani, spălătorii sau bucătării

Axele de finanțare din următorul exercițiu financiar au fost publicate pe pagina electronică de profil și sunt studiate la intensitate maximă de autoritățile care stau cu listele interminabile de priorități pentru a se grăbi să depună proiecte.

 

La fel face și Consiliul Județean Botoșani care deja și-a făcut o listă cu principalele obiective ce au nevoie de intervenție urgentă. Totul pe categorii și pe axe de finanțare care sunt următoarele:
Axa 1: promovarea transferului tehnologic, Axa 2: competitivitate IMM, Axa 3: eficiență energetică, Axa 4: dezvoltare urbană, Axa 5: patrimoniu cultural, Axa 6: infrastructura rutieră, Axa 7: turism, Axa 8: infrastructură sanitară și socială, Axa 9: regenerarea și modernizarea comunităților defavorizate din mediul urban, Axa 10: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Axa 11: Cadastru și înregistrarea proprietăților în zonele rurale, Axa 12: asistență tehnică.
Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean, Cristian Achiței, pe Axa 8 deja sunt mai multe linii de intervenție.
Avem partea de spital, ne permite acum să mergem și pe dotări nu numai pe reabilitări. Mai sunt câteva clădiri de la spital, dar să vedem în ce ordine să intervenim. La spital ca următoare priorități, reabilitare și modernizare spălătorie și bloc alimentar care-mi trebuie și pentru acreditare. Acoperișul tip șarpantă la corpul B, cel care a fost luat de vânt”, a declarat Cristian Achiței.
De asemenea, în cadrul aceleiași axe de finanțare ar urma să intre și Secția de Boli Infecțioase care pare desprinsă din vremuri de neagră amintire.
”Reabilitare termică corp oncologie radiologie Spitalul Județean, Secția de Boli Infecțioase. Reabilitarea clădirii. Clădire aia e uitată de lume. Încă o reabilitare la Spitalul de Copii și centrală termică iar la Secția de Psihiatrie, reabilitare corp B și C. Astea ar fi prioritățile pe Axa 8 pe sănătate”, a adăugat Cristian Achiței.
Pe partea de infrastructură socială se încearcă atragerea de fonduri pentru reabilitarea unităților de asistență medico-socială de la Sulița și Suharău și unde deja se lucrează la expertize tehnice. De asemenea, se dorește modernizarea centrelor de la Ionășeni și Dersca și care aparțin de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
Gabriela ERDIC
CITEȘTE:
 Un spital din județ va primi fonduri pentru echipamente medicale