Cine mătură parcările din interiorul cartierelor?

O altă întrebare ce i-a fost adresată primarului Cătălin Flutur în dimineața zilei de miercuri, la Prefectură a fost privitoare la curățenia din cartiere, în special a locurilor de parcare.

 

O doamnă pensionară a fost cea care a ridicat problema, nemulțumită de faptul că, mai ales toamna sunt extrem de multe frunze care rămân nemăturate. 

”Avem în spatele blocului locuri de staționare a mașinii concesionate, se plătește o taxă anuală pentru asta. Cine trebuie să măture parcarea? Eu îmi mătur locul meu, dar pentru cine nu mătură, este plin de frunze. Avem un gospodar la asociație dar vine numai cu o sacoșă, că nu e în stare asociația să-i dea măcar un măturoi, cu mănușile și ridică peturi dacă sunt, conserve, pungi, cutii, obiectele mari. Dar în rest, mizeria rămâne”
Membru al Consiliului Consultativ

Primarul i-a răspuns că în nici un caz parcările nu vor fi igienizate de angajații societății Urban Serv. 

”Contractul de salubritate cuprinde un careu cu anumite străzi, anumite zone care sunt curățate de operatorul de servicii Urban Serv dar nu și interiorul cartierelor. De asta asociațiile au acei gospodari care intervin, pentru că dacă observați, dacă nu se mătură nici nu se deszăpezește iarna, nu? Sunt orașe cu bugete poate cu 10 – 20 ori mai mari ca al nostru și atunci se poate lărgi careul de salubrizare”
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 A intervenit și șeful Compartimentului Informații Cetățeni (CIC), Iulian Ciubotaru, cel care a preluat rolul de mediator între Primărie și pensionari. 

”Cetățenii folosesc parcarea la un preț modic, pentru că dacă calculezi pe lună, îți iese doar de un pachet de biscuiți. Pentru că asociația, până la urmă cine este asociația? Mâna prelungită a cetățenilor, până la urmă face un serviciu către cetățeanul care face parte din asociație și care plătește un gospodar, un contabil sau un președinte, asta e ideea”
Iulian Ciubotaru, șef CIC Primăria Botoșani