Cereri cu acte vechi de-un secol pentru morminte la Eternitatea

 

Societatea Urban Serv a efectuat o acţiune de inventariere a locurilor de veci din cimitirul Pacea în urma căreia unitatea ar urma să aducă în atenţia Consiliului Local a modului de deshumare a persoanelor neidentificate. Până la luarea acestor măsuri foarte mulţi botoşăneni, urmaşi ai celor decedaţi au depus cereri de reconcesionare a mormintelor.

Am primit chiar foarte multe cereri de reconcesionare la o parte din acele. Tocmai în asemenea situaţie noi am constituit o comisie la nivel de unitate care analizează cererile respective, în spatele cererilor trebuie să prezinte dovezi în afara declaraţiei notariale de grad de rudenie şi săptămânal se afişează o listă cu cererile depuse şi cu rezoluţiile date”, a explicat Simion Drelciuc, director general Urban Serv.
Printre cererile depuse au fost înregistrate şi două situaţii mai inedite. Unul dintre acestea a fost în cazul unui botoşănean care a decedat în anul 1932 şi a fost înmormântat la Cimitirul Eternitatea. Moştenitorul acestuia şi care semnează cererea de reconcesionare este în vârstă de 90 de ani.
[[banner]]
Ca dovadă că are legătură cu decedatul ne pune la cerere un act de naştere din 1908 care se numeşte Extract din Registrul Actelor de Născuţi pe anul 1908 şi dincolo de forma caligrafică în care este editat şi de forma actului respectiv scrie că scrie că respectivul s-a născut în Calea Naţională, părinţii fiind căpitan X, mama fiind fiica maiorului Y. Deci exact un act de naştere istoric fiindcă are peste un secol şi este unul din cazurile mai deosebite”, a mai spus directorul de la Urban Serv.

O altă situaţie de acest gen este înaintată tot pentru o persoană înmormântată în Cimitirul Pacea şi unde unul dintre re-concesionari a anexat un act prin care dovedeşte că bunicul său a beneficiat de o gratuitate a autorităţilor locale de atunci pentru locul de veci după ce, a luptat în primul Război Mondial. În cursul acestei săptămâni, Urban Serv a înregistrat aproape 30 de cereri de reconcesionare a locurilor de veci.
CITEŞTE:
 „Mort de beat” la serviciu a plătit cu locul de muncă