Centură de peste 1 milion de euro kilometrul pentru oraș, variante de ocolire până la Mănăstirea Doamnei pentru noua șosea

După ce în luna noiembrie a anului trecut s-a desemnat câștigătorul licitației organizate pentru realizarea studiului de fezabilitate a noii șosele de centură, pe 26 februarie reprezentanții acestuia au efectuat o vizită pe teren.

 

”Avem patru variante astăzi în studiu”

 

Acțiunea, la care au participat viceprimarul Cosmin Andrei și directorul Zonei Metropolitane, Florin Egner, a avut ca scop vizualizarea la fața locului a variantelor de traseu. 


Viitorul drum va străbate localitățile Botoșani și Curtești, dorința principală fiind aceea ca autovehiculele cu gabarit să nu mai traverseze zone cu blocuri și nici măcar cu case. 


”Am avut nenumărate audiențe în care cetățenii din municipiu, preponderent de pe strada Maior Ignat, au solicitat rezolvarea acestei probleme, devierea traficului greu, pentru că le sunt afectate imobilele de pe acest traseu. Avem patru variante astăzi în studiu pe care le analizează cei care au câștigat licitația”,


Cosmin Andrei, viceprimar Botoșani.


Patru au fost obiectivele deplasării în teren de ieri: șoseaua să fie cât mai departe de case, costurile să fie cât mai reduse, să nu fie deranjate proprietățile private, iar interesul economic să fie cel optim. 


Construcția șoselei de centură face parte din strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane. 

 

În aproape doi ani încep lucrările, în varianta optimistă, bineînțeles

 


SF-ul întocmit de Best Consulting & Design și Search Corporation trebuie finalizat până în vara acestui an și va cuprinde o propunere trimisă către Consiliul Local Botoșani și Consiliul Local Curtești care va sta la baza viitoarei investiții. 


Ulterior, va dura în jur de un an întocmirea proiectului tehnic și a documentației de atribuire a lucrărilor astfel încât, în varianta cea mai optimistă, în care alocă și Ministerul Dezvoltării fondurile necesare, lucările vor începe în ultimele luni din anul 2020.


20 


de milioane de euro este valoarea estimată a investiției, în varianta cea mai scumpă.


În cea mai ieftină, în care drumul ar străbate Hudum și Mănăstirea Doamnei, costurile ar merge spre 10 milioane de euro. 


În oricare dintre variante, kilometrul de drum ar urma să coste peste un milion de euro. 


FOTO: Facebook 


DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL 

download from google play download from apple store