Cele mai GRAVE accidente miniere petrecute după anul 2000: ŞAPTE morţi la Botoșani

Zeci de mineri şi-au pierdut viaţa în explozii grave din subteran.

 

 În data de 8 mai 2000 — La Exploatarea minieră de nisip cuarțos de la Hudești, județul Botoșani, șapte mineri și-au pierdut viața, din cauza unei explozii accidentale, la suprafață, a încărcăturii explozive pregătite pentru dislocarea zăcământului de nisip folosit pentru fabricarea sticlei.

 

15 noiembrie 2008 — O gravă explozie s-a produs în abatajul 431 de la mina Petrila din Valea Jiului, la circa 950 metri în subteran. Cauza a fost o acumulare de gaz metan. Explozia a fost urmată, la patru ore, de încă una, și s-a soldat cu 13 morți și 14 răniți.

 

14 ianuarie 2006 — În orașul Anina, județul Caraș-Severin, șapte persoane au murit și alte cinci au fost rănite, în urma unei explozii subterane produsă din cauza acumulării de gaz metan.

 

15 mai 2002 — La mina Vulcan din Valea Jiului, când au murit zece mineri, iar alți patru au fost răniți, în urma unei explozii de gaz metan.

 

7 august 2001—Într-un abataj al minei Vulcan din Valea Jiului, când 14 mineri au murit și alți patru au fost răniți din cauza intoxicării cu monoxid de carbon, a arsurilor de gradul I-IV și a traumatismelor provocate de o explozie de gaz metan.

 

17 octombrie 2013 — Un accident minier produs la mina Roșiuța, din județul Gorj, s-a soldat cu un mort și 12 răniți. Cele șapte persoane se aflau într-o autoutilitară mixtă de marfă și transport persoane.

 

15 noiembrie 2011 — Un bărbat a murit în mina Botușanu aparținând exploatării miniere Crucea din subordinea Companiei Naționale a Uraniului. Accidentul s-a produs în urma unei explozii controlate la un abataj din mină, cel mai probabil din cauza unei erori umane. Bărbatul avea 42 de ani, era din zona Borca, județul Bacău, și lucra de 20 de ani în minerit.

 

9 noiembrie 2011 — un miner de 42 de ani și-a pierdut viața într-un accident de muncă la Exploatarea Subterană Lupoaia din cadrul Societății Naționale a Lignitului Oltenia, municipiul Motru, după ce a fost lovit în zona capului de o grindă. Bărbatul lucra exploatarea minieră de mai bine de 20 de ani.

 

5 februarie 2011 — Cinci mineri au murit în subteranul minei Uricani, cel mai probabil din cauza unei explozii ca urmare a unei acumulării de gaz metan. Aceștia, un inginer și patru electricieni, lucrau la depanarea unui transformator electric.

 

12 aprilie 2008 — Un accident la Exploatarea Minieră Paroșeni, s-a soldat un un mort și un rănit.

 

7 august 2006 — În mina Baia Nouă din județul Mehedinți, doi mineri au rămas blocați în subteran în urma surpării unui perete al minei. Aceștia au murit pe loc, în urma unui șoc mecanic, iar trupurile lor neînsuflețite au fost scoase la suprafață după 24 de zile de eforturi de căutare. La exploatarea minieră de la Baia Nouă un accident similar a avut loc în anul 1993, când doi mineri și-au pierdut viața după ce un perete al minei s-a surpat.

 

8 mai 2006 — În mina Lupeni, din județul Hunedoara, din cauza unei viituri puternice, un miner a murit și alți patru au fost răniți. Potrivit primelor cercetări, viitura în subteran s-a produs din cauza unor acumulări de apă în goluri de deasupra galeriilor.

 

6 iulie 2004 — Un angajat al Exploatării Miniere Livezeni a murit electrocutat într-un accident de muncă produs la suprafață într-o stație de transformare a energiei electrice aflată la mina Dâlja, județul Hunedoara.

 

22 mai 2004 — Doi mineri au murit, iar alți doi au fost răniți într-un accident colectiv de muncă produs în subteranul Minei de la Uricani din cadrul Companiei Naționale a Huilei Petroșani.

 

22 decembrie 2002 — Un artificier a murit și alți trei mineri au fost răniți în urma aprinderii gazului metan existent în subteran la locul de pușcare, în sectorul 1 al Minei Lonea.

 

8 martie 2000 — Patru mineri au murit la Exploatarea minieră Iara din județul Cluj, în urma intoxicării cu monoxid de carbon produs de un incendiu din subteran. (Sursa: Libertatea)

download from google play download from apple store