Când intră banii pe cardurile sociale pentru alimente: Ce ajutoare mai primesc românii în 2025

Programul „Sprijin pentru România” a fost modificat, astfel că, anul acesta, apar alte condiții față de anii anteriori. Iată câți bani vor primi românii din categoriile sociale vulnerabile.

 

Programul „Sprijin pentru România” a fost modificat

 

 

Programul „Sprijin pentru România” a fost modificat, astfel că, anul acesta, apar alte condiții față de anii anteriori. Mai exact, până acum se ofereau câte 250 de lei o dată la două luni, acum, însă, statul român va da 250 de lei persoanelor vulnerabile în doar două tranșe.

 

Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), se va acorda în continuare un sprijin financiar pentru persoanele vulnerabile, distribuit în minimum două tranșe pe an. Sprijinul financiar va fi suplimentat de pachetele cu produse alimentare în valoare de 125 de lei, ce vor fi distribuite, la rândul lor, de două ori pe an.

 

Prima tranșă ar putea fi virată în luna iunie, iar cea de-a doua tranșă ar putea fi virată în luna decembrie, aproape de sărbătorile de iarnă.

Tot în cadrul programului „Sprijin pentru România”, se vor acorda vouchere educaționale de 500 de lei pentru aproximativ 600.000 de elevi proveniți din medii defavorizate. Guvernul Ciolacu 2 va asigura explorarea posibilităților de continuare a programului care include vouchere pentru energie.

 

 

Se dorește ca banii să ajungă exact acolo unde este cea mai mare nevoie

 

 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, s-a întâlnit cu reprezentanții Comisiei Europene (CE) ca să discute despre extinderea sprijinului acordat din bani europeni pentru persoanele vulnerabile și pentru educație, dar și despre viziunea privind implementarea Politicii de Coeziune în viitoarea perioadă de programe, care va începe în anul 2027.

 

În cadrul discuțiilor cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene (CE), Roxana Mînzatu, au fost stabilite două direcții strategice de acțiune. Prin aceste măsuri, spune Marcel Boloș, statul român se asigură că sprijinul financiar ajunge exact acolo unde este cea mai mare nevoie şi că sistemul educaţional face paşi importanţi spre modernizare.

 

„Întâlnirea cu doamna vicepreşedinte Mînzatu marchează un moment important pentru România. O sumă de 1,2 miliarde euro, direcţionată către persoanele în dificultate şi o educaţie conectată la piaţa muncii, reprezintă mai mult decât o simplă finanţare – este un angajament concret pentru viitorul cetăţenilor noştri.

Prin aceste măsuri, ne asigurăm că sprijinul ajunge exact acolo unde este cea mai mare nevoie şi că sistemul nostru educaţional face paşi importanţi spre modernizare”, a transmis Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

 

g