Se cer noi autorizații de la Primărie pentru blocul cu șase etaje din cartierul Bucovina, va fi amenajat și loc de joacă

Este un proiect imobiliar care se află la stadiul de obținere a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și se află publicat în dezbatere publică. 

Blocul cu șase etaje urmează să fie construit în cartierul Bucovina. 

 

Noi locuințe colective pentru botoșăneni 

 

 

Mai exact vorbim despre șapte loturi de teren în suprafață totală de peste 4.000 de metri pătrați poziționate pe Strada Bucovina și Aleea Eliberării. 

Proiectul imobiliar presupune construirea de locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter, respectiv spaţii birouri aferente profesiilor liberale, industriilor creative, unităţi comerciale, unităţi de prestări servicii, cabinete medicale ambulatorii fără paturi, laboratoare de analize medicale. 

 

Pentru blocul cu șase etaje vor fi amenajate în total 90 de locuri de parcare și 69 de spații locative. 

La subsol, imobilul va avea adăposturi de apărare civilă, iar la parter urmează a fi amenajate spații comerciale, prestări servicii, birouri și cabinete medicale. 

 

  • Etajele 1 – 4 vor fi amenajate 14 apartamente cu 2 sau 3 camere
  • La etajul 5 - 10 apartamente cu 2,3 și 4 camere
  • La etajul 6 - 3 apartamente cu 2 sau 3 camere 

 

 

Etajele 5 și 6 vor fi retrase. În interiorul apartamentelor, la partea de finisaje interioare vor fi amenajate pardoseli calde și parchet laminat în dormitoare și camere de zi, respectiv pardoseli reci din gresie ceramică în băi, bucătării şi holuri interioare.

 

În spaţiile comune, adică pe casa scării, pardoselile şi treptele scării vor fi din granit.

 

Blocul va fi construit în apropierea unor monumente istorice precum sediul Romsilva - Ocolul Silvic Mihai Eminescu din strada Nicolae Iorga care datează de la sfârșitul secolului XIX și internatul Liceului Economic. 

 

Se dorește și loc de joacă pentru copii 

 

 

Investitorul propune și amenajarea unui loc de joacă în colaborare cu Primăria Botoșani și cu Asociația de proprietari, pe terenul deținut de municipalitate, în partea de sud est a zonei. 

 

Documentație proiect

„Echiparea lui va fi asigurată de către investitor cu dotări omologate, aferente acestui tip de activitate care sa deservească locuinţele din zonă. Materialele utilizate la amenajarea locului de joacă trebuie să fie durabile, sigure și adecvate pentru utilizarea în aer liber. Lemnul, metalul și materialele plastice de înaltă calitate sunt cele mai comune alegeri. Este esențial ca toate materialele să fie non-toxice și să nu prezinte pericole pentru copii. Suprafața de joacă trebuie să fie moale și să atenueze căderile. Materialele recomandate includ covoare de cauciuc, nisip sau mulci de lemn. Acestea trebuie să fie întotdeauna verificate și întreținute pentru a asigura o absorbție eficientă a impactului”,

 

Locul de joacă trebuie să fie împrejmuit pentru a preveni accesul animalelor și pentru a asigura siguranța copiilor. De asemenea, este esențial să existe o supraveghere adecvată, fie de către personal specializat, fie de către părinți sau tutori.