“Am descoperit anul trecut, pe drumul de la birou acasă, această mică oază, pe atunci pe strada Buzești. Opream în multe seri pentru o tartă cu brânză de capră sau cu somon, o pavlova cu fructe și, când ne simțeam un pic vinovați de suma caloriilor de după ora 7, reveneam pentru dulce dimineața, tot în drum spre birou. Într-o bună zi am oprit și La Folie nu mai era pe strada Buzești”.
Acesta este începutul unui articol scris de o publicaţie din capitală despre cafeneaua La Folie deschisă în Bucureşti de Alexandru Flutur, fiul fostului primar al municipiului Botoşani, Cătălin Flutur. “La Folie: deserturile de care te îndrăgostești pe strada Franceză, din București”, este titlul textului prin care se anunţă că amintita cafenea a fost mutată în Centrul Vechi din capitală.
Amenajarea din noul spațiu este semnată de arh. Raluca Pădurariu și artistul vizual Andrei Berindan, iar bistroul are influențe industriale tratate șic.
“Trendsetter-ul din laborator şi creierul din spatele produselor sunt chiar eu. Deşi multă lume se gândeşte că suntem o franciză din afară sau că meniul a fost gândit de mari maeştri patiseri din Franţa, adevărul este că mi-a plăcut întotdeauna să gătesc… mai ales dulciuri. Toate reţetele sunt gândite de la zero sau adaptate după alte reţete sau produse pe care le-am încercat de-a lungul timpului. Deşi nu mai dispun de atâta timp pe cât dispuneam la început, nu există săptămână în care să nu întru în laborator cu o reţetă nouă sau cu idei de îmbunătăţire a celor vechi”, a declarat Alexandru Flutur.
Designist.ro scrie că La Folie a început în Iași și că antreprenorul Alexandru Flutur a lăsat consultanța pe zona financiară pentru a se dedica bunătăților homemade și rețetelor naturale, fine.
CITEȘTE ȘI:
Fiul fostului primar se apucă serios de afaceri și țintește capitala – VEZI ce planuri are