Mai multe străzi din municipiul reședință de județ au devenit impracticabile.
Rețelele de socializare sunt pline de fotografii care arată condițiile în care sunt nevoiți să trăiască sute de botoșăneni, pe vreme de ploaie sau ninsoare. Două dintre străzile care se înfundă și oferite drept exemplu sunt Cașin și Mușat Vodă.
„Mare grijă de mergeți pe străzile respective Casin și Mușat Vodă. Mesaj pentru șoferi, taximetristi, să nu coboare, înapoi nu mai puteți urca, în spatele Școlii numărul 11 din variantă”, este atenționarea unui botoșănean
Pe lângă faptul că autoturismele pot să rămână blocate în noroaie, copiii care merg la școală trebuie să apeleze la încălțăminte de schimb, pentru a putea traversa noroaiele.
Situația este cunoscută la nivelul Primăriei Botoșani ai cărei șefi susțin că străzile unde sunt cele mai mari probleme sunt predate la societatea Nova Apaserv pentru lucrări de vizează extinderea sistemului de apă și canalizare.
„Aici vorbim de un proiect european, iar noi am predat străzile beneficiarului. Din acel moment, noi nu ne rugăm decât să termine ei mai repede lucrarea, pentru că ei au obligaţia pe timpul derulării lucrării să asigure şi partea de exploatare. Este tot o obligaţie a dumnealor, prin contract, să pună nişte piatră spartă. Cetăţeanul înţelege că problema e la primărie. Noi nu ne eschivăm, dar nici nu putem să intervenim”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Un regulament ce nu a primit aviz de legalitate de la Prefectură, prevedea o taxă pentru ocuparea domeniului public, în cazul acelor străzi unde nu este respectat termenul de execuție al lucrărilor.
Cum nu este aplicabil, va intra din nou în dezbatere publică și cel mai probabil, lucrările care trenează de luni sau chiar ani de zile, vor fi mai puține.