Botoşănenii „executaţi” de doctoriţa cu şpaga pot face contestaţie la Iaşi

 

Botoşănenii nemulţumiţi de deciziile emisie de medicul Liliana Teodoriu de la cabinetul de expertiză al Casei Judeţene de Pensii mai au o soluţie în afară de Parchet. Ei pot depune plângere la o comisie care tocmai se înfiinţează la Iaşi pentru judeţele din Moldova. 
De săptămâna viitoare, în judeţul vecin va functiona Comisia Medicală de Contestaţii, constituită în baza Ordinului 869/9 iunie 2011 al şefului Casei Naţionale de Pensii Publice. Comisia se va află în subordinea Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (INEMRCM) şi va soluţiona contestaţiile împotriva deciziilor medicale asupra capacităţii de muncă înregistrate la cabinetele de expertiză din casele teritoriale de pensii din judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava, Bacău şi Vaslui.
Prima intâlnire a medicilor din comisie, al cărei preşedinte este doctorul Carmen Lungu, va avea loc sâmbătă. "Până acum au fost înregistrate peste 100 de contestaţii în cele şase judeţe. Ne aşteptăm ca, de săptămâna viitoare, comisia să înceapă soluţionarea cazurilor", a declarat Adriana Grecu, director al Casei de Pensii Iaşi pentru Bună Ziua Iaşi.
Răspunsuri într-o lună
Comisia Medicală de Contestaţii Iaşi, a cărei activitate se va desfăşura în şedinte conform regulamentului prevăzut în ordinul menţionat, va avea trei membri titulari, dintre care unul este preşedinte şi trei supleanţi, tot cu un membru preşedinte. Termenul pentru analiza documentaţiei medicale care a stat la baza deciziilor contestate este de maximum 30 de zile de la data comunicării. În această perioadă, bolnavul poate fi convocat pentru examinare şi, dacă este cazul, documentaţia de investigaţii va fi completată cu date suplimentare. De asemenea, se efectuează, după caz, examinări de specialitate sau anchete sociale.
Desfăşurarea activităţii comisiei se va face în prezenţa tuturor membrilor, iar deciziile medicale asupra capacităţii de muncă sunt emise cu majoritatea simplă a voturilor. Deciziile pot fi atacate la Tribunal în termen de 30 de zile de la data comunicării.