Botoșăneni MORȚI în accidente rutiere, polițiștii încep verificarea instructorilor auto care trimit șoferii pe drumurile publice

Un tânăr de 20 de ani din Corni a sfârșit carbonizat în propria mașină, anul trecut. O altă botoșăneancă și-a pierdut viața la Zăicești după ce mașina în care se afla a derapat pe carosabilul plin cu zăpadă și s-a izbit într-un microbuz. Alți doi botoșăneni, tată și fiu, au fost uciși de un șofer originar din Șerbăuți-Suceava, care se întorcea de la muncă din Spania. Iar exemplele pot continua…

 

22 de oameni morți într-o perioadă cu accidente în scădere

 

În total anul trecut și-au pierdut viețile pe șosele 22 de botoșăneni, de-a lungul lui 2018 fiind înregistrate peste 120 de accidente rutiere grave. Pe lângă zecile de familii distruse de tragediile produse în trafic, peste 100 de persoane au suferit răni grave și au avut nevoie de perioade lungi de recuperare.

 

În ciuda bilanțului sumbru, situația este însă oarecum sub control deoarece față de anul 2017, numărul accidentelor rutiere dar și al morților a scăzut în 2018.

 

„După cum se observă avem scăderi la producerea accidentelor grave. Principalele cauze ale producerii evenimentelor, pe primul loc tot nerespectarea regimului de viteză – excesul de viteză. Pe locul 2 abateri comise de pietoni, în 23 de cauze, la egalitate cu viteza”,

Teodor Orhei, șeful Biroului Rutier Botoșani

 

 

Printre cauzele care au dus la producerea evenimentelor rutiere se mai numără și abaterile produse de bicicliști, la egalitate cu vitezomanii, precum și neacordarea de prioritate pietonilor.

 

Poliția anunță control la școlile de șoferi

 

Anul acesta, Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean va declanșa un amplu control și în rândul școlilor de șoferi.

 

Deși numărul accidentelor cauzate de șoferi începători nu este unul exploziv, polițiștii efectuează aceste verificări și ca activitate de prevenție.

 

„În legătură cu tematica, respectiv reducerea numărului de accidente de circulație în care sunt implicați conducători auto începători, la nivelul județului Botoșani nu avem o problemă cu acești conducători auto. Dar, putem preciza că noi avem în derulare un program de măsuri privind verificarea autoturismelor destinate pregătirii acestor conducători auto. Aici vizăm respectarea legislației în domeniu, verificarea stării tehnice a autovehiculelor folosite, starea psiho-fizică atât a cursanților cât și a instructorilor auto”,

Teodor Orhei, șeful Biroului Rutier Botoșani

 

Aceste informații au fost aduse în atenția publică în ultima ședință a comisiei de siguranță rutieră întrunită la Prefectura Botoșani.

 

Șeful Biroului Rutier a mai arătat că vor fi derulate și activități de prevenire a accidentelor rutiere în cele două municipii ale județului, respectiv Botoșani și Dorohoi, iar la proxima ședință a acestei comisii vor fi prezentate rezultatele acestor acțiuni derulate de polițiștii rutieri.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store