Botoșăneanca de la DNA, cea care a destructurat ”Fabrica de permise”, încă un pas important în carieră

În ultimii opt ani a lucrat cu delegare de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Mihaela Mihai Popa, care conduce Direcția Anticorupție Suceava, a susținut concursul pentru numirea într-o funcție de procuror anticorupție.

 

În ultimii opt ani, magistratul botoșănean a lucrat cu delegare de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Șefa Serviciului Teritorial Suceava al Direcția Naționale Anticorupție, Mihaela Mihai Popa, a susținut, joi, proba de interviu pentru concursul de numire a procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, organizat în perioada 25 ianuarie - 06 mai 2022.

 

Deși activează la DNA Suceava de opt ani, Mihaela Mihai Popa este încadrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani și a fost delegată la parchetul anticorupție. Procuroarea susține acum examenul pentru a fi angajată cu acte la DNA, scrie stirisuceava.net.

 

La proba dosarului, Mihaela Mihai Popa obținuse 36,94 de puncte.

 

Joi, la proba interviului, Mihaela Mihai Popa a obținut 56,25 puncte. Pentru a fi declarat admis, candidatul trebuia să obțină la proba de interviu minim 45 de puncte.

 

 

 

 

Mihaela Mihai Popa este din Botoşani şi a ajuns la conducerea DNA Suceava pe 1 aprilie 2014, fiind delegată pentru o perioadă de 6 luni, măsură administrativă care a fost prelungită cu alte 6 luni, pentru ca ulterior să câştige concursul organizat la Bucureşti. La expirarea primului mandat a mai fost delegată la conducerea DNA Suceava, iar ulterior, pe 27 noiembrie 2018 a obținut al doilea mandat de trei ani în fruntea acestei instituții. Pe 27 noiembrie 2021, Mihaela Mihai Popa începea al treilea mandat în fruntea instituției.

 

Şefa DNA Suceava a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, iar ulterior, în 2003, a absolvit şi Institutul Naţional de Magistratură. După definitivat, a activat timp de un an ca magistrat la Judecătoria Botoşani, iar în 2004 a revenit în cadrul instituţiei Parchetelor. În 2008, a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, specializându-se pe linia investigării infracţiunilor de corupţie, iar din iulie 2012 a devenit prim-procuror al acestui Parchet, arată Monitorul de Suceava.

 

De departe, cel mai important dosar instrumentat și finalizat parțial în mandatele petrecute în fruntea DNA Suceava este cel privind destructurarea așa-numitei ”fabrici de permise”. Este un caz cu o notorietate națională, atât prin prisma numărului mare de inculpați, cât mai ales prin sumele uriașe găsite la percheziții, inclusiv la o parte din angajații Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, acolo unde erau fraudate examenele pentru obținerea permisului de conducere pe bandă rulantă.

 

 

 

 

« »