Blocuri în mai multe orașe, fabrici în mai multe țări, plan de 120 milioane euro la grupul pornit din confecții - GALERIE FOTO

(P) Grupul de Firme Formens investeste in dezvoltare, prin noi directii de business! Un moment important in dezvoltarea Grupului de Firme Formens (GFF) a avut loc joi, 18 iulie 2019, prin anuntarea planului de dezvoltare al grupului, pentru perioada 2019-2022. La eveniment au luat parte membri ai boardului grupului: Gerard Losson, fondator & CEO grupul de firme Formens, Marius Gradinaru, director financiar, Laurent Fraioli, managing partner Delagrave Franta, Corneliu Scutariu, managing partner Unique Residence, fiind prezent si Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț.

 

Formens a trimis un comunicat de presă pe această temă pe care îl prezentăm integral mai jos.

 

Gerard Losson, fondatorul companiei, a prezentat invitatilor realizarile si planul de dezvoltare grupului, investitiile in tehnologie precum si in procesele de organizare a productiei ce au facut din GFF un lider al industriei producatoare de costume din Romania, clasandu-se in ultimii ani in topul companiilor mari din Romania si Europa din sectorul confectiilor.

 

Motivati fiind de provocarile industriei, schimbarile din zona macroeconomica la care ne raportam precum si climatul social din comunitatile unde prezenta noastra se face simtita, GFF si-a urmat strategia de diversificare stabilita la nivelul companiei, conducandu-si activitatile spre 3 mari linii de business:

 

Industria confectiilor – pe segmentele MTM (MadeToMeasure) si RTW (ReadyToWear) – prin extinderea locatiilor si volumului de productie dar si achizitionarea unei companii lider al pietei de retail din Germania (segmentul MTM)


Dezvoltare imobiliara – conceptul de succes confirmat sub brandul Unique Residence in Botosani va fi dezvoltat in Iasi si Focsani, sub coordonarea lui Corneliu Scutariu


Industria producatoare de mobilier – o investitie noua in orasul Darabani, sub patronajul lui Laurent Fraioli, director general Delagrave Franta

 

Provocări în industria confecțiilor și soluțiile grupului de firme Formens

 

Prin investitii masive in tehnologie, manufactura in fabrici moderne si informatizate 4.0 din Botosani, Dorohoi, Ucraina (Berdichev), cu o dezvoltare atata pe orizontala cat si pe verticala, GFF a a juns la o cifra de afaceri de 74 mil EUR, cu peste 350 de clienti activi din 32 de tari, in locatiile Formens lucrand in acest moment peste 2000 de angajati directi, carora li se adauga alti 2000 de lucratori in fabrici partenere din Ukraina si Moldova.

 

“In ultimii ani piata confectiilor la nivel mondial a cunoscut transformari majore, impactate si de politicile economice si sociale prin care Romania trece in ultima perioada.
Daca in ultimii ani, o analiza macro la nivel pietei franceze (prima piata de desfacere a companiei) ne spune ca vanzarile de haine au scazut cu 15%, suprafata comerciala (de expunere) a crescut cu 16% iar vanzarile prin internet su ajuns la 20%: se contureaza astfel un obicei de consum schimbat al cumparatorilor, sectorul vestimentar pozitionandu-se in pierdere, clientii din piata de retail fiind afectati de aceste schimbari.
Pe de alta parte, crestere a costurilor de productie mai mare decat cresterea productivitatii in sectorul confectiilor din Romania, duce la diminuarea competitivitatii companiilor romanesti la nivel international in acest sector, generand astfel un efect de foarfeca: DIMINUAREA PIETEI combinata cu CRESTEREA COSTURILOR: de la Est la vest si de la Sud la Nord, piata confectiilor din Europa a reactionat  iar GFF a fost provocat sa reactioneze pentru gasirea unor solutii de business, pe masura pozitiei ocupate in acest sector”,
a declarat Gerard Losson, fondatorul grupului de firme Formens.

 

Achizitia pachetului majoritar de actiuni al unuia din liderii pietei de retail din Germania – pe sectorul MTM, cu o traditie in domeniu de peste 70 de ani si cu un nivel al vanzarilor actuale de peste 20 mil EUR/an este unul din pasii importanti ai strategieie de dezvoltare pe vertical. Aceasta investitie va asigura grupului de firme FORMENS stabilitate si mentinerea tuturor locurilor de munca in Botosani si Dorohoi.

 

In cifre: Daca anul 2018 s-a incheiat cu o CA de 74 mil. EUR (din care 10 in sectorul MTM), se estimeaza ca in 2019 se va mentine acelasi nivel al CA, iar pentru anul 2020 obiectivele financiare ale Formens sunt: CA de 90 mil EUR, prin dublarea volumului de vanzari MTM, directie de business care va genera un numar de 450 buc costume la comanda per zi, vandute in peste 30 de tari,  reprezentand 33 % din  CA (2020) – 30 mil EUR.


In continuare, Gerard Losson a prezentat cea de-a doua linie de business, extindere a conceptului MadeToMeasure (MTM) in zona de Real Estate, sub brandul Unique Residence, ca o evolutie naturala, bazata pe aceleasi valori comune ale Grupului de Firme Formens.

 

Aprecierile pozitive ale proiectelor Unique Residence din Botoșani (cele din Aleea Pinului, Izvoarelor, Calea Nationala, Gen. Avramescu si mai nou, cel din strada Marchian), au condus în mod natural la dezvoltarea acestui concept, prin investitii in Iasi si Focsani.  Inspirați de colaborarea cu prestigiosul centru de cercetări arhitecturale CERAU din Belgia, dezvoltatorul acestui proiect, grupul de firme FORMENS propune locuitorilor din aceste orase, sub dezideratul Made To Measure Apartament, spații de locuit pe măsura fiecărui client.


In cifre, vorbim despre un numar de 140 de apartamente vandute pana in prezent si despre alte peste 400 de apartamente in curs de realizare in cadrul celorlalte proiectele rezidenţiale ale grupul de firme FORMENS, sub brandul UNIQUE Residence, dezvoltate în municipiile Botoșani, Iasi si Focsani.

 

Investiții majore în industria producătoare de mobilier

 

Cea de-a treia si cea mai noua directie de business, a fost prezentata de  Laurent Fraioli, managing partner Delagrave Franta, cel care va coordona dezvoltarea noii investitii din Darabani, judetul Botosani.

 

“Un element cheie al strategiei viitoare este diversificarea activitatilor printr-o investitie  foarte importanta in sectorul productiei de mobilier, aceasta concretizandu-se prin achizitia unui pachet majoritar de actiuni a unuia in cei mai importanti jucatori pe piata productiei de mobilier scolar din Franta: compania Delagrave, cu o traditie din 1865, achizitie care va avea ca efect dezvoltarea in orasul Darabani a unei investitii de 4,75 mil EUR intr-o facilitate moderna de productie de mobilier, in perioada 2019-2021, ce va genera peste 60 de locuri de munca fixe si 60 pentru sezonieri.

O fabrica cu un grad mare de automatizare, tehnologie de ultima generatie si o productivitate ce va determina un export de 100% a productiei, in Franta, unde compania vizeaza ocuparea pozitiei de lider in domeniul productiei de mobilier scolar, obiectivul pentru urmatorii 5 ani fiind dublarea cifrei de afaceri de la 20 la 40 mil EUR”, a afirmat Laurent Fraioli.

 

In incheiere, Gerard Losson a transmis noul obiectiv al Grupului de Firme Formens: prin dezvoltarea structurata si prin extinderea noilor directii de business, sustinute de aplicarea strategia de diversificare se urmareste ca in 2020 grupul sa atinga o cifra de afaceri consolidata de 120 milioane EUR.

 

DESCARCĂ GRATUIT APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store