Unitatea preia pacienţii cu SARS-CoV-2 aflaţi în stare gravă şi care nu mai pot fi internaţi pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", ca urmare a supraîncărcării acesteia.
Unitatea mobilă de terapie intensivă din Botoşani a primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, a declarat, marţi, prefectul Dan Nechifor.
"Unitatea a primit aviz de funcţionare din partea DSP Botoşani pentru nouă paturi, care sunt ocupate în totalitate la această oră. Practic, aceasta suplimentează numărul de paturi dedicate bolnavilor COVID-19, în condiţiile în care erau doar 15 locuri la Spitalul Judeţean Mavromati. În momentul în care a pornit unitatea mobilă de terapie intensivă erau bolnavi în aşteptare pentru a beneficia de servicii de terapie intensivă",
Dan Nechifor, prefect Botoșani
Autospeciala de terapie intensivă a fost pusă la dispoziţia autorităţilor sanitare din Botoşani de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Ea a fost montată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" şi este deservită de cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe.
Construite pe structura unei semiremorci, unităţile mobile sunt echipate la standarde ultra-moderne şi au grad mare de mobilitate, putând fi deplasate oriunde, în orice punct al judeţului sau al ţării. Astfel, acestea cresc capacitatea de terapie intensivă acolo unde este cea mai mare nevoie. România are, în acest moment, cinci unităţi mobile de terapie intensivă, relatează Agerpres.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: