Avantaje și dezavantaje cu căsătoriile din Parcul Mihai Eminescu – TU ce părere ai?

Primarul a venit cu propunerea ca de anul viitor căsătoriile să fie oficiate în foișorul ce se construiește acum în Parcul Mihai Eminescu. Ideea frumoasă pare însă să fie ușor dificil de pus în aplicare. Iar cel care explică și de ce, este botoșăneanul care a căsătorit deja mii și mii de concitadini în anii de zile în care a tot fost ofițer de stare civilă.

 

Lui Constantin Gabur i-a plăcut ideea primarului Ovidiu Portariuc, mai ales că văzuse ceva similar la Tg. Jiu. Și la Cluj, Emil Boc oficiază căsătorii în aer liber. 
”La Parcul din Tg. Jiu sunt două intrări principale, cea dinspre CJ și Prefectură și cea dinspre un hotel care are 10 nivele, parcare de vreo 40 de locuri, în fața hotelului este o altă parcare de vreo 60 – 70 de locuri și la 10 metri mai jos se intră în parc, exact pe Poarta Sărutului. Este un loc de tradiție, cu semnificație deosebită, când e vreme, se fac căsătorii sub Poarta Sărutului, nu e problemă, că ai o cale de acces foarte bună”, a arătat șeful Oficiului de Stare Civilă de la Botoșani.

Mai departe a prezentat o serie de dezavantaje ale acestei inițiative
La Botoșani: ”Poarta Poliției și poarta Viilor. Ideea e că să facem în parc când se face foișorul, nu este o idee rea. Problema ține de vreme în primul rând și de flux”.

Dacă plouă veniți la Primărie, dacă e frumos, veniți în parc, e clar, dacă – dacă

Dar ai o vreme când e frumos și se schimbă brusc și începe a ploua și ai tăiat-o. Eu ce fac, îmi iau registrele și cu domn  primar fugim la Primărie? Lumea deja e în corzi, nu știe, să mai vină aici sau la Primărie? Asta ar fi o problemă. 

Problema mare e calea de acces. În parc nu intri cu mașina. Trebuie să ți-o lași pe Bulevard în fața Poliției unde ai o bandă de obicei ocupată de mașini pe partea dinspre parc. Ai intrarea dinspre piață, unde e sens unic pe o străduță unde în dreapta sunt locuri de parcare și în rest nu mai ai unde parca. Și mai ai parcarea dinspre Tribunal, iar accesul acolo este foarte dificil, pentru că vii din Bulevard, pe o străduță extrem de îngustă, în care intră doar o mașină. În momentul în care tu îi programezi la un interval de 15 – 20 de minute, o coloană intră, alta trebuie să iasă, înseamnă că faci o coadă în Bulevard, ambuteiaj. Acolo trebuie să pui doi polițiști sau un semafor.

Pe de altă parte, probabil că fiecare cuplu își dorește o căsătorie în aer liber, într-un decor mirific, plin de verdeață și cupole de flori și în ton dulce de muzică clasică. Așa cum ar putea fi din primăvara anului viitor în Parcul Mihai Eminescu. 
(G.E.)

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:42238:Mirele a oprit nunta în loc – FOTOGALERIE moment emoționant la nunta sezonului ]]